Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Hidegkonyha, Előételek, Saláták
Hidegkonyha, Előételek, Saláták : Káposztás vegyes saláta joghurttal

Káposztás vegyes saláta joghurttal


KÁPOSZTÁS VEGYES SALÁTA JOGHURTTAL

 

 

Hozzávalók:

1 nagyobb fej fejes káposzta

2 db kígyóuborka

2 evőkanál só

2 gerezd fokhagyma

6 evőkanál cukor (ízlés szerint)

3-4 evőkanál ecet (20 %-os)

1 teáskanál őrölt köménymag

1 l víz

2 db Tv paprika

2 db paradicsom

2-3 kisebb fej lilahagyma.

 

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük (robotgéppel daraboljuk), megsózzuk, pihenni hagyjuk. A kígyóuborkát vékony szeletekre vágva besózzuk, hagyjuk pihenni 15 percet.

1 liter vízhez keverünk (ízlés szerint) 6 evőkanál cukrot, 3 evőkanál ecetet, 1 teáskanálnyi őrölt köménymagot. Ezt az öntetet egy nagyobb tálba öntjük, beletesszük a kinyomkodott káposztát, a kinyomkodott uborkát. (Aki szereti, tehet bele préselt fokhagymát is – ez epefüggő.) Összekeverjük, majd csavaros üvegekbe töltjük. Hűtőszekrénybe téve sokáig eláll.

Ezt az alapot használjuk a vegyes káposztasalátához:1 üveg káposztasalátát csinos tálba öntünk, adunk hozzá tv paprikát, paradicsomot, lilahagymát vékonyra szeletelve, és óvatosan összekeverjük. Hagyjuk pihenni 1-2 órát hűtőszekrényben, majd tálaláskor joghurttal meglocsoljuk.

 

 

Hűsítő, kitűnő nyári saláta.

 

Káposztás vegyes saláta - képekben

Az alap..

 

 

Vissza

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.03.06. 11:57
Nana

Ha teszek hozzá tartósitószert,akkor nem áll el mondjuk télig?ha nyáron akarom megcsinálni?

Kedves Nana!

Ilyen formában nem lesz jó télire, az uborka és a paradicsom miatt. Csak a káposztát elteheted úgy, hogy a káposztát legyalulod, besózod, állni hagyod. A felöntőlét felforralod, majd ezzel leöntöd a már kinyomkodott káposztát. Fejtetőre állítod az üveget egy kicsit, majd szárazdunsztba téve hűtöd ki. Ha kihűltek az üvegek, mehetnek a kamrába, pincébe.
Egyébként télen is lehet kapni káposztát, kígyóuborkát, és nem olyan hosszadalmas elkészíteni - én mindenképpen a friss változat híve vagyok. Egy hétig ez is eláll simán a hűtőben! Ha mindenáron tartósítószert is akarsz használni, egy csipet szalicilt tegyél a betöltött üvegek tetejére, zárd le, ekkor nem kell fejtetőre állítani, csak dunsztba tenni.

Ha kipróbálod a téli verziót, írj majd, hogy sikerült! Üdv: Gyöngyi (a szerk.)

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés