Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Hidegkonyha, Előételek, Saláták
Hidegkonyha, Előételek, Saláták : Kovászos uborka

Kovászos uborka


KOVÁSZOS UBORKA

 

Hozzávalók:

Kovászolni való fürtös uborka

Kapor szárral együtt

Ecet (20 %-os)

Víz

Kenyér, vagy zsemle.

 

 

Elkészítés:

Az uborkákat alaposan mossuk meg, végeit picit vágjuk le, és hosszában, középen vágjuk be úgy, hogy a végei maradjanak egyben. A ducibb uborkákat 4-be vágjuk, de a végek tartsák össze.

 

Tisztára mosott üvegbe (3-5 literes üveg) aljára pár szál kaprot tegyünk. Erre állítgassuk az előkészített uborkákat.

 

A felöntő lé arányai:

2 dl vízhez 1,5 kávéskanál só kell. Annyi lével kell felönteni az uborkát, hogy bőven ellepje. Végül 2 evőkanál ecetet is adjunk hozzá.

Az uborkák közé tegyük a többi kaprot, állítsuk közéjük a kaporszárakat.

A kaporszárból vágjunk 2 nagyobb csíkot, mint az üveg átmérője. Ezeket kereszt alakban elhelyezve lenyomva tartják az uborkákat. A tetejére 1 szelet fehér kenyeret, vagy egy zsemlét tegyünk.

 

Egy kistányérral lefedve napos helyre állítsuk – időjárástól – napsütéstől függően pár nap alatt a lé zavaros lesz. Ekkor kész a kovászos uborka. Az uborkákat egy jól záródó tálba szedjük át és szűrjük rá a levet. Hűtőszekrényben alaposan lehűtjük.

 

Sokáig eláll, ropogós igazi nyári savanyúság. Mindig hidegen tálaljuk!

 

Van, aki fokhagymagerezdeket is használ az elkészítésnél, ez ízlés kérdése, én nem szoktam.

 

 

 

 

Vissza

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.01.04. 12:32
jetasa

Én egy kis cukrot is szoktam beletenni mert akkor elveszi a kicsit fanyar ízt. Férjem annyira szereti, hogy ha nekem nincs időm Ő is elkészíti, ha engedem, de inkább én csinálom

TÉLIRE: Leszűröm 8 dl üvegekbe rakom (nem kell nagyon megtaposni) a leszűrt levet ráöntöm. Jobban szeretjük mint a csemege uborkát.

Szia Jeny! Ez most nekem nem tiszta: Télire nyers uborkára öntöd egy másik megmaradt, leszűrt levét? És eláll? Meddig? Kamrába teszed? Üdv: Gyöngyi (a szerk.)

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés