Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Hidegkonyha, Előételek, Saláták
Hidegkonyha, Előételek, Saláták : Les Amis saláta

Les Amis saláta


LES AMIS SALÁTA

 

 

Hozzávalók:

1 db fejes saláta

2 db tv paprika

2-3 db paradicsom – lehet szendvicsparadicsom is

Füstölt sajt – Zala, vagy Karaván durvára reszelve

1 pohár joghurt (natúr)

Ketchup

Fél liter víz

3,5 evőkanál kristálycukor

2 evőkanál ecet (20 %-os).

 

 

Elkészítés:

Összekeverem a joghurtot 2-3 evőkanálnyi ketchuppel, hogy rózsaszínű legyen. Hűtőbe teszem.

Elkészítem a salátalét: 1 dl vizet felforralok vízforralóban, hozzáadom a cukrot (így gyorsan elolvad), elkeverem, majd felöntöm 4 dl hideg vízzel, végül hozzáadom az ecetet. Szintén hűtőbe teszem.

 

A saláta sérült leveleit eltávolítom, alaposan megmosom. (Egy nagy tálat, amibe kényelmesen elfér az egész fej saláta, ellepi a víz, felengedek hideg vízzel, majd az egész fej salátát torzsával felfelé beleteszem, és többször emelgetve jól átöblítem. Így a homokszemcsék, szennyeződések a súlyuknál fogva szépen lemennek a víz aljára. Fontos, hogy egyetlen porszem se maradjon a salátaleveleken! – nincs annál rémesebb, ha a fogunk alatt megcsikordul egy homokszemcse! Ezt a műveletet váltott vízzel többször megismétlem, míg tiszta nem lesz a víz.) Lecsepegtetem, a nagy torzsáját levágom, leveleire szedem, a nagyobb leveleket félbe vágom.

A paprikát, paradicsomot mosás után karikákra (szendvics paradicsom esetén felezem) vágom. A lehűtött cukros – ecetes lébe beáztatom a saláta hozzávalóit. Hűtőbe teszem – maximum fél órára.

 

Összeállítás: Salátás tálra: Salátalevelek, paprikakarikák, paradicsomkarikák, megöntözve a joghurtos ketchuppel, a tetejére durvára reszelt füstölt sajtot szórok.

 

Megjegyzés: Jégsalátával is nagyon finom, ropogósabb. Bundázott, rántott, vagy töltött húsokhoz,  kiváló kísérő!

 

További részletek...

 

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés