Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Hidegkonyha, Előételek, Saláták
Hidegkonyha, Előételek, Saláták : Gombaszósz

Gombaszósz


GOMBASZÓSZ

 

Hozzávalók:

30 dkg csiperke felszeletelve

1 db tv-paprika

1 közepes fej (kisebb) vöröshagyma

1 kis gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

Só, bors, Vegeta, pici oregano, körömnyi babérlevél, szerecsendió (az aprólyukú reszelőn 3-4 –szer végig húzni), késhegynyi szárított zellerlevél, késhegynyi szárított Lestyán levél, kb. 1 kávéskanál szárított bazsalikom, 1 kávéskanál friss petrezselyemzöld, melyet apróra vágtunk. A fűszerekkel vigyázni, ne legyen egyik sem kirívó- túlságosan domináló

1 kávéskanál liszt a habaráshoz

3-4 evőkanál tejföl.

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk (nem sütjük-égetjük), majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott tv-paprikát és együtt dinszteljük fedő alatt.

A gombát megmossuk alaposan, szeleteljük és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, majd az áttört fokhagymát is hozzáadjuk, fűszerezzük, átfogatjuk, és letakarva, lassú tűzön addig dinszteljük, míg a saját leve (amit ereszt) elpárolog (vizet nem öntünk alá).

1 púpozott kávéskanál lisztből habarást készítünk, ráöntjük a gombára, gyorsan elkeverjük, és ekkor öntünk rá vizet, de csak hogy szépen el lehessen keverni a habarást és folyékony legyen a masszánk (mint egy mártás), hozzáadunk ízesítésként 3-4 evőkanál tejfölt.

 

Elég nehéz leírni az arányokat, mindig úgy állítom össze, ahány személynek készül. Ez pld. 7 személynek készült úgy, hogy volt még kétféle saláta, zöldséges párolt burgonya, meggyszósz, és természetesen többféle hús - pecsenye, rántott, töltött, és mindenki választott, ami legjobban ment az ízlésvilágához.

 

 

A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.

 

 

Vissza

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.01.22. 14:07
Anikó100

Szia!

Megcsináltam, hát az arányok tényleg váltózóak, de isteni lett! Köszönöm! :-)))

ÜDv. további szép napot! Anikó

Idézet
2011.01.22. 14:34
Gyöngyi (a szerk.)

Anikó, köszönjük a véleményt:! Szép hétvégét kívánok: Gyöngyi

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés