Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Hidegkonyha, Előételek, Saláták
Hidegkonyha, Előételek, Saláták : Kalácstésztába csomagolt kötözött sonka főtt tojással töltve

Kalácstésztába csomagolt kötözött sonka főtt tojással töltve


KALÁCSTÉSZTÁBA CSOMAGOLT KÖTÖZÖTT SONKA FŐTT TOJÁSSAL TÖLTVE

 

A húsvéti ünnepi asztal elmaradhatatlan kelléke a főtt sonka és a főtt tojás. E kettő kombinációjából és némi kalácstésztából egy egészen különleges és ízletes ünnepi menüt készíthetünk.

 

Előre megfőzzük a tojásokat (4 db, de lehet több is, attól függ, hogy mekkora a kötözött sonkánk mérete.), és a kötözött sonkát. A főtt kötözött sonkát megformáljuk, levágjuk a végeit. Egy nagyobb kés segítségével alagutat vágunk a belsejébe, az így kapott részt eltávolítjuk, ekkor, mint egy távcső, úgy néz ki a sonkánk. A főtt tojások végeit is levágjuk, hogy jobban illeszkedjenek majd a sonka belsejében. Ezután a tojásokat szépen sorban betöltjük a sonkába. A levágott sonkát és tojást sem kell eldobnunk, felhasználhatjuk saláta készítéséhez. A tojással betöltött sonkát félre tesszük. A kalácstészta következik. A gyúródeszkát liszttel megszórjuk, a megkelt kalácstésztát egyenletesen elnyújtjuk, akkorára, hogy a sonka beleférjen. Ha jól dolgoztunk a tésztánk szép kerek lett. A széleit levágjuk, hogy téglalap alakú formát kapjunk. A sonkát belecsavarjuk a tésztába, a két végét lezárjuk. A tepsi alját olajjal kikenjük, a sonkát belehelyezzük, a maradék tésztából fonott díszt készítünk, a sonkára tesszük, majd az egészet bekenjük tojássárgájával. A fonat és sonkán lévő tészta közé is kenünk tojást, hogy jobban oda tapadjon. Ezután betesszük a sütőbe, és készre sütjük. Tálaláskor felszeleteljük.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Forrás: Fehértói halászcsárda

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés