Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Hidegkonyha, Előételek, Saláták
Hidegkonyha, Előételek, Saláták : Strucc tojás

Strucc tojás


STRUCC TOJÁS

 

Hozzávalók:

Fél kg hús (A legjobb, ha vegyesen tesszük a húst: fele sovány marha, vagy borjúhús, fele kövérkés sertéshús legyen.)

3 szelet fehér kenyér

1 db tojás

3-4 gerezd fokhagyma

1 db kisebb burgonya

Só, bors, pirospaprika.

 

Továbbá:

Főtt tojások

Zsemlemorzsa

Zsiradék a sütéshez.

 

Elkészítés:

A kenyeret langyos vízben megáztatjuk, utána kicsavarjuk. A húst egyszer ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást az apróra reszelt burgonyát, sót, borsot, kevés pirospaprikát, a megáztatott kenyeret, fokhagymát és még egyszer ledaráljuk. Amikor minden együtt van, fakanállal, vagy kézzel alaposan meggyúrjuk: Legalább fél órát pihenni hagyjuk.

Ezután keményre főtt tojást veszünk, és ügyesen bevonjuk a fasirt masszával, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Amikor beletettük a forró (nem füstölgő) olajba, az edényt fedővel lefedjük, a lángot mérsékeljük, és addig sütjük, míg az aljuk szépen megpirul. Akkor alányúlva,(nem beleszúrva) megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább, amíg a másik fele is szépen megpirul.

Amikor kihűltek négybe vágjuk, de nem vágjuk el egészen, hogy ne essenek szét. Különböző zöldségekkel díszítjük.

 

Kitűnő előétel, személyenként egy db megfelel.

 

A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.

 

Vissza

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.11.02. 10:15
Kingacska

 Nagyon mutatós vendéglátói recept!! Én már többször elkészitettem, és nagyon szeretem ahogy mutat a zöldségekel!!! Köszönöm az ötletet!

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés