Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Tészták, pizzák
Tészták, pizzák : Paradicsomos cobbler

Paradicsomos cobbler


 

 

PARADICSOMOS COBBLER

 

Hozzávalók:

Tésztás részhez:

25 dkg liszt

1 evőkanál sütőpor

10 dkg vaj

1 db tojás

1,5 dl joghurt, vagy tejszín

Fél teáskanál só

1 evőkanál friss kakukkfű és bazsalikom

10-15 dkg sajt reszelve még érdekesebbé teszi a tésztát.

 

Paradicsomos részhez:

50 dkg fürtös paradicsom egészben hagyva, vagy nagyobb paradicsomok darabolva

Só, bors, ízlés szerint

1 teáskanál chili pehely, elhagyható, aki nem szereti a csípőset

1 evőkanál vaj

1 evőkanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál balzsamecet

3 evőkanál liszt, vagy étkezési keményítő

1 nagy csokor bazsalikom

10 dkg sajt.

 

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, a vaj - olaj keverékén, lassú tűzön 20-25 perc alatt karamellizáljuk. Az utolsó percekben a szeletekre vágott fokhagymát is hozzáadjuk. Félretesszük.

Amíg sül a hagyma, elkészítjük a tésztát:

A tésztához a száraz részeket összekeverjük (liszt, sütőpor, só, zöld fűszerek és reszelt sajt, ha teszünk bele), a tojást elkeverjük a joghurttal, vagy a tejszínnel. A vajat a lisztes keverékbe morzsoljuk, eldolgozzuk, hozzáöntjük a tojásos keveréket, összedolgozzuk. Lágy, ragacsos masszát kapunk, de ez nem baj.

 

Egy tűzálló tálba halmozzuk a paradicsomot, nem kell összevágni, így lesz igazán finom. Rászórjuk a fűszereket, a darabokra vágott sajtot, a hagymás keveréket, a bazsalikomot, a lisztet. Összeforgatjuk.

A tésztából lisztes kézzel rusztikus kis gombócokat rakunk a paradicsomra. Kis réseket hagyjunk a kupacok között, hogy a paradicsom gőze el tudjon némileg távozni.

Előmelegített sütőben, 180 C fokon, 30-35 perc alatt készre sütjük.

 

Süthetjük kis szuflé formákban is. Ilyenkor a formákba szétosztjuk a paradicsomos részt, és mindegyiket befedjük egy tésztadarabbal.

 

A receptet, fotókat küldte: Babette, Edelény.

 

 
Paradicsomos cobbler


Paradicsomos cobbler

 

 

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés