Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Tészták, pizzák
Tészták, pizzák : Rakott palacsinta

Rakott palacsinta


RAKOTT PALACSINTA

 

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

5 dl tej

3 dl ásványvíz

2 db tojás

1 teáskanál só

1 mokkáskanál cukor

1,5 dl olaj

2 db alma.

 

Töltelék:

20 dkg darált dió

2 csomag vaníliás cukor

3 púpozott evőkanál cukor (ízlés szerint)

Fél citrom reszelt héjja.

 

Csokoládé öntet:

6 evőkanál cukor

2 evőkanál kakaópor

5 dkg vaj

3 evőkanál víz.

 

Valamint:

Baracklekvár.

 

 

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit kimérjük. A lisztet egy mélyebb keverőtálba szitáljuk. A tojásokat elhabarjuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tejet és a liszthez adva csomómentesre keverjük kézi habverővel. Hozzákeverjük a többi folyadékot is, és bő fél órát pihentetjük.

Közben elkészítjük a dió tölteléket: Egy gyorsforralót kiöblítünk vízzel, majd felforraljuk benne a tejet. A lángot mérsékelve hozzákeverjük a cukrokat, a darált diót. 1-2 percig kevergetjük, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a reszelt citromhéjat is.

Kisütjük a palacsintákat: Fél dl olajat egy pohárba öntünk, beleteszünk egy kenőtollat – minden palacsinta sütése előtt vékonyan kiolajozzuk a serpenyőt. Az utolsó 4 adagnyi palacsinta sütése előtt a masszába keverünk 2 db almát hámozva, reszelve. Ebből 3 almás palacsintát sütünk. Összesen 15 db sima, és 3 db almás palacsintánk lesz.

Elkészítjük a csoki öntetet: A vajat felolvasszuk egy gyorsforralóban. A cukrot, kakaóport, vizet elkeverjük, a vajhoz adjuk, kevergetjük, míg a cukor elolvad – de nem szabad túl sokáig, mert a kakaó keserű lesz, ha odaég. (1-2 perc).

Összeállítás: Egy palacsinta méretű jénai (függőleges falú) tálba régegezzük a palacsintákat: 1 palacsinta, diókrémmel megkenjük, 1 palacsinta, lekvárral megkenjük, 1 palacsinta, csoki öntettel megkenjük. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg tart a palacsinta. A 3 db almás palacsintát arányosan elosszuk a rétegezés közben. Az utolsó palacsinta tetejére csokoládé öntet kerüljön.

Hagyjuk pihenni kicsit.

 

Nagyon finom, laktató édesség – melegen, hidegen egyaránt! Hűtőben tároljuk. Másnapra a „csúszkálós” rétegeket a palacsinta magába szívja nagyjából, még szebben lehet tálalni.


Rakott palacsinta készítése - képekben.

Rakott palacsinta

Rakott palacsinta - hidegen tálalva.


 
Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés