Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Egytál ételek
Egytál ételek : Húsos pite

Húsos pite


HÚSOS PITE

 

Hozzávalók:

Tészta:

1,20 kg liszt

Fél csomag margarin (12,5 dkg)

1 db tojás

2,5 dl joghurt

2,5 dl tej + 2 dl a kovászhoz

5 dkg élesztő

1 kiskanál cukor

1 evőkanál só.

 

Töltelék:

1 kg darált hús

2-3 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

Só, bors, Vegeta fűszerkeverék

3-4 evőkanál olaj.

 

A leöntéshez:

2,5 dl tejföl

3 db tojás

2,5 dl joghurt.

 

 

Elkészítés:

A 2 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kanál liszttel és egy kiskanál cukorral. Ha felfutott, a többi hozzávalóval együtt puha tésztát dagasztunk. Kb. fél óra alatt a duplájára kelesztjük.

Míg kel a tészta elkészítjük a tölteléket.

A hagymákat apróra vágjuk. Megdinszteljük, ill. üvegesre pirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a húst. Fűszerezzük, és majdnem készre pirítjuk.

A kelt tésztát két részre osztjuk. Egy zsírozott, lisztezett nagyméretű, magasabb falú tepsibe (30x40 cm) fektetjük az egyik kinyújtott tésztát. Megszurkáljuk villával. Szétosztjuk rajta a tölteléket, és befedjük a másik tésztával. Ezt is megszurkáljuk villával.
Összekeverjük a joghurtot, a tojást, a tejfölt, és lekentjük vele a tésztát. 180 C fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Mikor szépen megpirult a teteje akkor kész.

 

Ez az adag elég volt két ebédre (összesen 8 főnek), másnap is finom puha volt a tészta. A húsmennyiséget esetleg lehet emelni kicsit, a férfiaknak több hússal még jobb lett volna. De lehet felezni is a tészta mennyiségét, más töltelékkel is megtölteni, érdemes kísérletezni, mert a tészta igen jó recept!

 

 

A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.

 

Húsos pite készítése képekben.

Húsos pite

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés