Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Egytál ételek
Egytál ételek : Tarjával töltött karfiol

Tarjával töltött karfiol


TARJÁVAL TÖLTÖTT KARFIOL

 

Hozzávalók:

1 kg –os karfiol

Só, Vegeta ételízesítő

20 dkg főtt, füstölt sertéstarja

2 db kemény tojás

2 db tojássárgája

1-2 evőkanál liszt

1 mokkáskanálnyi majoranna

Csipetnyi őrölt szerecsendió

2 dl tejföl

3 dkg vaj

15 dkg reszelt sajt (Trappista és füstölt vegyesen).

 

 

Elkészítés:

A gondosan megtisztított, megmosott, egészben hagyott karfiolt sóval, Vegetával ízesített forró vízben félpuhára főzzük, majd kihűtjük. Egy gömb alakú tálba tesszük fejjel lefelé, és a vastag torzsarészeket kivágjuk úgy, hogy a karfiolfej azért nagyjából egyben maradjon. (Ha egy nappal korábban főzzük meg a karfiolt, könnyebb vele dolgozni.)

 

A főtt tarját és a kemény tojásokat nagyon apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgájákat, 2 evőkanálnyi reszelt sajtot. Összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezzel megtöltjük a karfiol belsejét. Ha kész, egy ügyes, gyors mozdulattal egy kivajazott tűzállótálba borítjuk. A tetejét lekenjük a maradék tejföllel, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, végül sütőben szép világos sárgás-pirosra sütjük. (30-35 perc.)

 

Tálaláskor úgy szeleteljük, mint egy tortát. Fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is, ekkor szebben lehet szeletelni. Előételnek, vagy egy könnyű második fogásnak, vagy vacsorára is jó választás.

 

 Tarjával töltött karfiol készítése képekben.
Tarjával töltött karfiol

 

 

Vissza

4 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2011.03.23. 22:30
mona82

Jól néz ki és nagyon ötletes

2011.03.30. 11:52
nagy andrea

isteni finom lett!örülök hogy rátaláltam erre a receptre.

2011.03.30. 16:39
Gyöngyike

Andrea, örülök!

2011.04.01. 17:33
barbette

Klassz recept, ki fogom próbálni.Puszi!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés