Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Egytál ételek
Egytál ételek : Húsos - zöldséges - rizses muszaka

Húsos - zöldséges - rizses muszaka


HÚSOS-ZÖLDSÉGES-RIZSES MUSZAKA

 

Hozzávalók:

50 dkg darált hús (lehet csirke és disznó egyaránt)

35 dkg rizs

2 szál sárgarépa

4 db nagyobb krumpli

30 dkg zöldborsó

1 fej vöröshagyma

Fél liter paradicsomlé

Olaj

Só, bors, Vegeta ételízesítőpor

1 kerámia tál.

 

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, és apróra vágom, majd megfonnyasztom 3-4 kanál olajban. Ráöntöm a kiválogatott és megmosott rizst, ízlés szerint sózom és felengedem 1 liter vízzel. Amikor besűrűsödött leveszem a tűzről. Inkább legyen lágy, puha a rizs. A krumplikat megmosom, megpucolom, és kis kockákra vágom. A sárgarépát ugyancsak megmosom, megpucolom és kockákra vágom. A zöldborsót, felkockázott sárgarépát és a krumplit is megfőzöm 1 liter vízben 2 kiskanál Vegeta ételízesítővel.

Időközben néhány kanál olajban szép barnára pirítom a darált húst. Sózom, borsozom és ízlés szerint Vegetált is teszek bele. Ez kb. 10 perc. Mikor megfőttek a zöldségek leszűröm a vizet.

Fogom, a kerámia tálat kikenem olajjal és elkezdem a rétegezést. Egy sor főtt rizs, egy sor hús, egy sor puhára főzött zöldség (sárgarépa, krumpli és borsó). Utána megint, rizs, hús és zöldség. Villával kis lyukakat nyomok egészen az aljáig. Megöntözöm fél liter paradicsomlével. És berakom sütni kb. 35-40 percre 180 Celsius fokra állítva a sütőt.

 

Tanácsok:

A kerámiatálat használat előtt legalább fél órára áztassuk vízbe, és hideg sütőben kezdjük a sütést. Így a tálunk biztos nem fog megrepedni!

Próbáltam már úgy is a muszaka elkészítését, hogy a darált húst összekeverem a rizzsel és úgy rétegezem – így még finomabb lesz!

 

 

A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.


Húsos-zöldséges-rizses-muszaka. Készítette: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság. 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés