Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Egytál ételek
Egytál ételek : Gombapaprikás puliszkával

Gombapaprikás puliszkával


GOMBAPAPRIKÁS PULISZKÁVAL

 

Hozzávalók:

50-60 dkg gomba (vargánya, rókagomba, csiperke, amilyenhez sikerül hozzájutni)

1 nagy fej hagyma

1 evőkanál zsír

Só, pirospaprika

Liszt

Tejföl.

 

Elkészítés:

A gombát folyó vízben megmossuk (nem áztatjuk!).

Ha csiperke, vagy vargánya gombából készítjük, akkor a gombát vékony szeletekre vágjuk. Ha rókagomba, akkor 2 vagy 4 részre hasítjuk.

Az így előkészített gombát paprikás hagymás zsírba tesszük, pici vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Egy jó halmozott evőkanál lisztet tejföllel eldolgozunk, hozzáadjuk a gombához és besűrítjük vele.

 

Puliszka készítése:

1 liter vízhez, 3o-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót.

A lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kis lángon addig kavarjuk, míg a puliszka besűrűsödik, és megfő. A lángot eloltva, még néhány percig a lángfogón hagyjuk a fazekat, majd a puliszkát tálra borítjuk.

 

 

A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.

 

Megjegyzés:

Csak hűtőszekrényben tárolható. Sajnos a gombapaprikás hamar megromlik. Jól bírja azonban a fagyasztást, így a mélyhűtőben huzamosabb ideig is eltartható.

 

Vissza

3 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2010.09.23. 14:44
farkas lidiali

 Végre egy jó hazai recept, 20 éve élek itt de még nem csináltam róka gomba pörit csak puliszkát.

2010.09.23. 22:23
Gyöngyi - a szerk.

Örülök, hogy Neked is elnyerte a tetszésed:)

2014.03.22. 10:46
jetasa

Puliszkát csak nagymamám készített. Férjem is próbálkozott vele, de nem tudta az adagot és ami edény volt annyit vett elő, mert csak futott ki a lábasból és a gáz is megsinylette alig bírtam rendbe tenni. Köszönöm Jetasa

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés