Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Egytál ételek
Egytál ételek : Töltött káposzta

Töltött káposzta


TÖLTÖTT KÁPOSZTA

 

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéslapocka

30 dkg sertésoldalas (ha húsosabban készítjük)

80 dkg savanyú káposzta és 8 levél

2 evőkanál sertészsír

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db tojás

10 dkg rizs

2 dl tejföl

1 evőkanál liszt

Só, őrölt bors, 1 kávéskanál majoranna, 1 kávéskanál pirospaprika.

 

  A rizst félpuhára főzöm, lehűtöm. A hagymát kockázom, kevés olajon megdinsztelem. Egy tálban alaposan összekeverem a tölteléket: a darált sertéshúst, rizst, dinsztelt hagymát, tojást, fokhagymát reszelve, és a fűszerekkel ízesítem.

  A káposztalevelek vastag szárát vékonyabbra vágom, a nagyobb leveleket felezem. Megtöltöm a töltelékkel: a káposztalevél közepére halmozok egy evőkanálnyi tölteléket, a két oldalát ráhajtva feltekerem, a végeit is jól ráhajtom. Ne legyenek nagyon szorosak, a rizs még picit dagadni fog. A kimaradt töltelékből gombócokat formázok.

  Egy nagyobb lábas alját kikenem zsírral, ráteszem a szálas káposztát (ha túl savanyú lenne, átöblítem), erre ültetem a töltelékeket és gombócokat. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. (ha sertésoldalassal készítem, akkor a gombócok közé teszem a darabolt húsokat).

  Lefedve kb. 1-1,5 órát párolom. A tölteléket időnként megforgatom, a káposztát nem keverem, csak megforgatom a lábost. Ha a töltelék és a hús megpuhult, egy tálra kiszedem, és a maradék káposztát behabarom a liszttel elkevert tejföllel.

 

Tálalásnál tejfölt, friss kenyeret kínálok mellé. Igaz a mondás, a káposzta melegítve jó, másnap még finomabb!

 

 

 

 

 

  

 

Vissza

2 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2010.11.21. 12:47
ferencz mihályné

Tetszett a töltött káposzta,mifelénk ezt úgy készítik, hogy szórnak a rétegek közé vöröshagymát , pirospaprikát, és egy kevés lisztet,is és úgy engedjük fel vizzel vagy pecsenyelével.

2010.11.21. 20:31
Gyöngyi - a szerk.

Nohát, ilyet még nem hallottam, jó, hogy beírtad.. A liszt nem csomósodik be? Költői kérdés, hiszen ha csomós lenne, nem így főznétek.. Köszönöm a hozzászólásod, üdvözlettel: Gyöngyi

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés