Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Egytál ételek
Egytál ételek : Erdélyi rakott káposzta

Erdélyi rakott káposzta


ERDÉLYI RAKOTT KÁPOSZTA

 

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéslapocka, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 10 dkg parasztkolbász, 80 dkg savanyú káposzta, 1 zacskó gyorsrizs (15 dkg), 6 dkg zsír (olaj), 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál őrölt köménymag, 4 dl tejföl, idényben: 1 db tv paprika, 1 db paradicsom, só.

 

A fele zsírban megpirítom a hagymát, beleteszem a lereszelt fokhagymát, a darált sertéshúst, sózom, ráteszem a pirospaprikát, őrölt köményt, és kevergetve 10 percig pirítom.

A szalonnát kis kockákra vágom, külön serpenyőben elkezdem kiolvasztani, hozzá teszem a bőrétől megfosztott, karikára vágott parasztkolbászt.

A gyorsrizst forró, sós vízben 10 perc alatt megfőzöm (nem teljesen puhára).

A savanyú káposztát megpárolom kevés köménymagos vízben. (Maradjon ropogós. Ha túl savanyú a káposzta, főzés előtt átöblítem, de nem áztatom!)

Egy tűzálló tálat kikenek zsírral/olajjal, és elkezdem a rétegezést:

1. Megpárolt káposzta egyharmada

2. Szalonnás kolbász (zsírjából maradjon 1-2 kanálnyi)

3. Káposzta egyharmada

4. Tejfölt simítok rá

5. Párolt rizs

6. A megdinsztelt darált hús következik

7. Maradék káposzta.

8. Tejföllel meglocsolom, és a kolbász maradék zsírját rálocsolom. A tejfölnek segítek, egy kínai pálcikával:)), hogy jól befollyon a rétegek közé, így nem lessz száraz az ételünk.

Idényben 1 paprikát, paradicsomot szeletelve a sorok közé teszek.

180 C fokon, alsó-felsőállásnál, kb. 50-60 perc alatt készre párolom.

(A dinsztelt darált hús maradék sertéspörkölttel helyettesíthető, picire vágva).

 


Vissza

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés