Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 - Karácsonyi receptek

  - Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

 
Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Sütemények
Sütemények : Francia krémes

Francia krémes


FRANCIAKRÉMES

 

Gyors leveles vajas tésztát készítünk.

Hozzávalók:

30 dkg liszt

10 dkg vaj, vagy 15 dkg margarin

2 db tojás

3 evőkanál tejföl

Kis só

1 kávéskanál ecet.

 

A vajat nagyon habosra kikeverjük, és hozzávegyítünk 10 dkg lisztet, jól eldolgozzuk. A többi anyagból puha rétestésztát gyúrunk, deszkán addig gyúrjuk, amíg már nem ragad, és jól hólyagzik. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes vajat, és szorosan felcsavarjuk. A rudat középen kettőbe vágjuk, a végeket kissé benyomkodjuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kiforrósított sütőben 2 lapot sütünk belőle a tepsi hátán.

 

Krém:

5 db tojás

6 evőkanál cukor

2 csomag vaniliáscukor

5 evőkanál liszt

1 liter tej.

 

Tetejére:

Fél liter tejszín (Hulala)

Vaniliás porcukor a szóráshoz.

 

Habot készítünk: A tojásfehérjéket 4 evőkanál cukorral gőz felett kemény habbá verjük, amíg kemény, selymes, fényes lesz.

A tej háromnegyed részét, a vaniliáscukorral főni tesszük. Az 5 tojássárgáját 2 evőkanál cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a maradék tejet.

Ezt a keveréket lassan, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a fövő tejbe, és továbbra is állandóan keverve addig főzzük, mig a kanál nyomán az edény alja látszik. Azon forrón belekeverjük a krémet a habba.

 

A krémet langyosra hűtjük, és vastag rétegben rárakjuk az alsó lapra

Fél liter tejszínből (lehet Hulala) 4 kanál porcukorral nagyon kemény habot verünk és rákenjük a tészta tetejére.

A felső lapot éles vékony késsel négyzetekre vágjuk, így rakjuk rá a hab tetejére, vigyázva, hogy a sima alja kerüljön felülre. Az alsó lapot óvatosan utánavágjuk, majd beszitáljuk vaniliás porcukorral.

 

A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:
(817 kipróbált RECEPT -  fotókkal )

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés