Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Pulykanyakleves maceszgombóccal

Pulykanyakleves maceszgombóccal


PULYKANYAKLEVES MACESZGOMBÓCCAL

 

Hozzávalók:

1 kg pulykanyak

4 szál sárgarépa

3 szál fehérrépa

1 kis fej zeller

5 dkg gomba

Zellerzöld ízlés szerint

1 fej karalábé

Negyed fej kelkáposzta

1 db tv paprika

1 db paradicsom

1 db burgonya

1 nagyobb fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

Só, 15 szem egész fekete bors

Fél csomag petrezselyemzöld.

 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a sárga és fehérrépát negyedeljük. A vöröshagymát csak mossuk meg. A pulykanyakakat leforrázzuk, és leöblítjük, majd nagyobb fazékba tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje. Kis lángon főzzük, ha felforrt, lehabozzuk. A fokhagymát és feketeborsot teaszűrőbe téve adjuk a leveshez, a vöröshagymát héjastól, enyhén sózzuk. Csendes lángon főzzük kb. egy órán át.

Ekkor beletesszük a zöldségféléket, zellerlevelet, petrezselyemzöldet összekötve, és készre főzzük. A levesből kiszedjük a húst, a zöldségféléket, (ami nem kell már, kidobjuk), fél órát pihentetjük, majd leszűrjük.

 

Tálalás: Leveses tálba tesszük a húsokat, zöldségeket, gombócokat és felöntjük forró levessel.

 

 

Macesz gombóc:

6 lap törkölylisztes pászka (macesz)

2 evőkanál libazsír

2 evőkanál víz

2 db tojás

Só, bors

Negyed mokkáskanál reszelt szerecsendió és ugyanennyi gyömbér.

Fél csomag petrezselyemzöld apróra vágva

1-2 db húsleveskocka.

 

A pászkalapokat összetörjük (konyharuha, húsklopfoló). Tálba tesszük, hozzáadjuk a libazsírt (lehetőleg olvasztott), és két evőkanál vizet.

Külön tálban felverjük a tojásokat, beletesszük a fűszereket, petrezselyemzöldet, majd az egészet összekeverjük. 45 percig pihentetjük.

Egy fazékban vizet forralunk, sózzuk, beledobunk egy húsleveskockát, és egy gombócot kifőzünk próbaként. Ha kemény a gombóc, adjunk a masszához még libazsírt, vagy pici vizet, ha szétesik, liszttel sűrítsük.

Ezután gombócokat formázunk, és kifőzzük. Lassú tűzön kb. 10-12 perc alatt feljönnek a leves tetejére.

Ha nem fogy el az összes gombóc, ebben a lében tudjuk hűtőbe tenni, így nem száradnak ki másnapig sem.

 

 

Köszönöm szomszédasszonyomnak, Böbének!

 

Pulykanyakleves maceszgombóccal

 

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés