Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Minestrone leves

Minestrone leves


MINESTRONE LEVES

 

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 db közepes paradicsom

1 dl paradicsomlé, vagy sűrített paradicsom is lehet

1 db kisebb zellergumó – vagy zellerszár

1 db krumpli

1 szál nagyobb sárgarépa

1 szál fehérrépa

Fél fej karalábé

1 db tv paprika

1 kisebb fej kelkáposzta

Karfiol

Zöldorsó

Olaj.

Fűszerek: őrölt pirospaprika, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, só, bors, ételízesítő, petrezselyemzöld.

 

 

Elkészítés:

A zöldségeket apróra vágjuk, a hagymát az olajon kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a zellerszárat, és a reszelt fokhagymát. Fedő alatt kissé megpároljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ezután egy fakanálnyi pirospaprikát szórunk rá, majd felöntjük vízzel és hozzáadjuk a többi feldarabolt zöldségeket is.

 

Ízlés szerint bármilyen idényzöldség kerülhet bele: zöldbab, cukkini, fehérbab..

Miután belekerültek a zöldségek ráöntünk kb. 1dl paradicsomlevet, vagy egy kis konzerv sűrített paradicsomot.

Fűszerezzük: 2-2 kávéskanál rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, egy pár szem egész bors, só, ételízesítő ízlés szerint, valamint végül aprított petrezselyemzölddel.

Lassú tűzön megfőzzük a zöldségeket, tésztával kínáljuk.

 

 

 

A receptet, fotót küldte: Kerekes András, Nagykőrös.

 

 

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2014.05.16. 16:36
László

Ez a leves nagyon finom már én is készítettem.Kapható a nagyobb bevásárló

kozpontokban lefagyasztva zacskóban minden hozzávaló csak egy kicsit után

kell ízesíteni és tíz perc alatt kész is van.

                                                                          Sziasztok:László

Idézet
2014.05.22. 18:29
Gyöngyi (a szerk.)

Köszönöm a véleményezést:) 

További jó főzöcskézést, üdvözlettel: Gyöngyi 

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés