Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Frankfurti leves

Frankfurti leves


FRANKFURTI LEVES

 

 

Hozzávalók:

1 kis fej kelkáposzta

3-4 szem burgonya

1 szál sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1 nagy gerezd fokhagyma

Só, bors, őrölt pirospaprika, majoranna, őrölt kömény

Virsli, vagy kolbász, de inkább virsli

3-4 evőkanál olaj

1 púpozott evőkanál liszt

2 dl tejföl.

 

 

Elkészítés:

A kelkáposztát csíkokra, a sárgarépát karikákra vágjuk, a krumplit kis kockákra, a hagymát szintén. A zöldségeket a hagyma kivételével forró vízben odatesszük főni, fűszerezzük sóval, majorannával, őrölt borssal és őrölt köménymaggal.

Míg a leves fő, az olajon megpirítjuk a karikákra vágott virslit, majd az virslit kiszedjük, félre tesszük.

A visszamaradt olajon a vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a lepréselt fokhagymát, rátesszük a lisztet és világosra pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, elkeverjük, és rögtön felengedjük egy pohár hideg vízzel. Ebbe a felengedett rántásba keverjük a tejfölt és a levesbe öntjük. Forralunk rajta egyet, végül hozzáadjuk az előzőleg megpirított virsli karikákat.

 

 

Laktató, gazdag, finom leves!

 

 

A receptet, fotót küldte: Babette, Edelény.

 

 

 

3 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.03.24. 11:03
Kerekes András

Nagyon tetszik ez a recept, asszem szólok anyunak hogy valamikor csináljon ilyen finom levest :)

Szép napot kívánok!

Üdvözlettel András

Idézet
2014.05.16. 16:11
László

Csak annyit szertnék hozzászólni hogy a frankfurti levesbe ha nincs kelkáposzta

lehet tenni kínai káposztát is nagyon jó az íze és még zsengébb az állaga.

                                                                                 Sziasztok:László

Idézet
2014.05.22. 18:31
Gyöngyi (a szerk.)

Kedes László, köszönjük a tippet!! Üdv: Gyöngyi 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés