Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Citromos zöldségleves sonkagaluskával

Citromos zöldségleves sonkagaluskával


CITROMOS ZÖLDSÉGLEVES SONKAGALUSKÁVAL

 

 

Hozzávalók:

1 kisebb fej vöröshagyma

Sárgarépa, fehér répa, zöldborsó, karfiol, kelkáposzta – tulajdonképpen, ami van a hűtőben

Kevés olaj, vagy vaj

Só, frissen őrölt bors, 1-2 kávéskanál cukor

1-2 db leves kocka

Habarás:

2 dl tejföl

2 evőkanál mustár (Dijoni mustár, ezzel lesz igazán pikáns)

1 púpozott evőkanál liszt.

Ízesítés:

Fél citrom leve

Fél csomag petrezselyemzöld.

 

Sonkagaluska:

Kb. 1 dl tej

1 tojássárgája

10 dkg főtt, füstölt tarja

4 evőkanál liszt

1 kisebb fej vöröshagyma

1 kávéskanál só.

 

 

Elkészítés:

A leveshez az apró kockákra vágott vöröshagymát megfuttatjuk egy kevés olajon, vagy vajon, rádobjuk a felvágott zöldségeket, kissé pirítjuk, majd felöntjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a leveskockákat, a fűszereket. A zöldségeket roppanósra főzzük, elég 10-15 perc, de ez ízlés kérdése.

Sonkagaluska: 1 liter vizet felteszünk forrni, megsózzuk. A tejet (ezzel óvatosan kell bánni, az 1 dl soknak bizonyult, így liszttel pótoltam), a tojássárgáját, a nagyon apróra vágott tarját, a reszelt hagymát, a lisztet és sót összekeverjük. Kést kiskanál segítségével galuskákat formázunk, mehet a csendesen forrdogáló vízbe. Hagyjuk pár percig főni, majd leszűrjük.

A tejfölt, a mustárt, a lisztet elkeverjük és behabarjuk a levest. A végén a fél citrom levét is belefacsarjuk. A levest utóízesítjük, ha szükséges, végül apróra vágott friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

 

A tejes galuska és a citromos lágy leves együtt nagyon finom!

 

 

 

A receptet, fotót küldte: Babette.

 

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés