Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Töltelék - vasárnapi húslevesbe

Töltelék - vasárnapi húslevesbe


TÖLTELÉK VASÁRNAPI HÚSLEVESBE

 

Hozzávalók:

Az alap:

3 db tojás

3 szelet szikkadt kenyér, vagy 4-5 db zsemle (attól függően, mekkorák)

1 kis fej vörös hagyma

Kb. 1 evőkanál zsiradék

1 nagy csokor petrezselyemzöld

Só, bors, őrölt piros paprika, ételízesítő

1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint).

 

Tehetünk még hozzá:

Apróra vágott párolt gomba, vagy

Csirkemáj elkaparva

Mindenféle zöld fűszer (lehetőleg friss): Lestyán, kapor, zsálya, zöldhagyma.

 

 

Elkészítés:

A szikkadt kenyérszeleteket vízbe, vagy tejbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk, egy nagyobb tálba helyezzük. Hozzáadjuk a tojásokat.

A hagymát apróra vágjuk, olajon, vagy zsíron megfonnyasztjuk, mehet a kenyérhez. Ha májat, gombát is szeretnénk a töltelékbe, azt aprítás után a hagymával együtt pirítsuk pár percig. A petrezselyemzöldet a többi zöldfűszerrel együtt felaprítjuk. Sóval, frissen őrölt borssal, őrölt pirospaprikával és ételízesítővel ízesítjük. Végül az egészet összekeverjük, és megkóstoljuk.

Folpackot kiterítünk egy vágódeszkára és hosszúkás kis rudakat formázunk, betekerjük, két végét elkötjük. Mehet a levesbe a főzés befejezése előtt 1-1,5 órával, attól függően, milyen húsból készítettük a húslevesünket.

 

A levest készíthetjük szokásos módon „hétköznapi” vasárnap aprólékból, ünnepeken egész csirkéből, tyúkból, marhából, disznóból.

 

Az így elkészített töltelék nem esik szét, nem szakad ki. Időközönként óvatosan forgassuk meg, hogy mindkét oldala megfőjön. Tálaljuk felszeletelve a főtt húsok és zöldségek mellé a leves után. Igazi laktató második fogás így együtt. Ja és garantáltan elfogy a főtt hús is.

 

Kínálhatjuk levesbetétnek is, vagy például sóskamártás mellé egészben, vagy sütőben sütve, vagy serpenyőben, olajban sütve, ezt „lábatlannak” hívják. Ha sütjük, természetesen nem kell a fólia, és nem kell megfőzni!

 

 

 

A receptet, fotókat küldte: Babett,

 

 Töltelék - vasárnapi húslevesbe - készítése képekben.

 

 

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.03.10. 10:17
Cs.Andi

Borsodban ettem ilyen tölteléket húslevesben, és nagyon ízlett! Most már én is elkészítem majd. Köszi a receptet Gyöngyike!

Idézet
2012.03.10. 15:25
Gyöngyi (a szerk.)

Andikám, jól írod, Babett Borsodban él, ott jellemző ez az étel, én se ismertem, azért is hoztam, hogy lám, ilyen is van! Én is kipbálom, majd mesélj Te is, hogy sikerült! Szép hétvégét, puszi: Gyöngyi  

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés