Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Sváb gombócleves

Sváb gombócleves


SVÁB GOMBÓCLEVES 

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya

1 fej közepes vöröshagyma

1 db nagy sárgarépa

1 szál fehérrépa

Negyed fej zeller

Nyáron egy-egy db tv paprika és paradicsom

1 db tojás

Liszt

2 evőkanál olaj

Só, őrölt pirospaprika (lehet majorannával és tárkonnyal is ízesíteni – ízlés kérdése).

A tálaláshoz tejföl.

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, egy liter sós vízben megfőzzük. Közben kevés olajon megfonnyasztunk egy közepes fej apróra vágott hagymát, meghintjük őrölt pirospaprikával és felöntjük egy liter vízzel. Kockázott sárgarépát, fehérrépát, zellert teszünk hozzá (nyáron tv paprikát, paradicsomot is). Ízlés szerint sózzuk. Amikor a burgonya megfőtt két harmadát keverőtálba tesszük, a többit pépesítjük a levesben (ez lesz a sűrítés), és hozzáöntjük a zöldséges levest is.

A többi burgonyát összetörjük (villával), és kb. harmada mennyiségű liszttel valamint egy tojással összegyúrjuk, sózzuk, és pici gombócokat formázunk. (Lehet lisztezett nyújtólapon kinyújtani és felkockázni, majd gombócozni, de sokkal egyszerűbb a tésztából csipkedni és két tenyér között meggörgetni.)
A kész gombócokat a levesben kifőzzük. A levest készíthetjük Majorannásan, tárkonyosan is, vagy csípősebbre egy kis chili paprikával, ízlés szerint.

 

Tálaláskor tejfölt kínáljunk mellé!

 

 

Megjegyzés:
Nekem ez a gombóc mennyiség soknak bizonyult, így egy adagot tálcára téve lefagyasztottam, másnap zacskóba tettem, így nem foglal sok helyet. Jó lesz majd legközelebb valamilyen levesbetétnek. Az ízesítéshez: 2 babérlevelet is használtam a burgonya főzésekor, és uram bocsá, egy húsleves kockát is beledobtam a végén. Mint tudjuk, ízlések és pofonok.. Legközelebb több zöldséggel készítem, kivédendő a leveskockát!

 

 

Az alapreceptet Gondaanyu írta, nagyon finom, laktató leves lett!

 Sváb gombócleves készítése képekben

Sváb gombócleves


 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés