Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Nyári zöldségleves húsgombóccal

Nyári zöldségleves húsgombóccal


NYÁRI ZÖLDSÉGLEVES HÚSGOMBÓCCAL

 

Hozzávalók:

2 db karalábé

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

10 dkg gomba

2 kisebb fej vöröshagyma

2 evőkanál olaj (vaj)

Fél csomó petrezselyemzöld

1 púpozott evőkanál liszt

1 teáskanál majoranna (vagy friss, ha van)

1 marhahús-leveskocka.

Húsgombóc:

25 dkg darált sertéshús (lapocka, vagy sertéscomb)

1 db szikkadt zsemle

1 db tojás

Só, frissen őrölt bors, Vegeta fűszerkeverék

Fél csomag petrezselyemzöld.

 

Elkészítés:

A répákat, a karalábét megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. A gombát folyóvíz alatt gyorsan megmossuk, szintén felkockázzuk.

A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk. A felét félretesszük a húsgombócokhoz. A maradékra rádobjuk a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, gombát, kissé megdinszteljük, majd meghintjük liszttel. Kicsit lepirítjuk, és felöntjük 1,5 liter forró vízzel. Hozzáadjuk a kockázott karalábét. Sózzuk, ízesítjük egy húsleveskockával és csendes lángon főzzük.

Közben elkészítjük a gombócokat: A zsemlét felkockázzuk, vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Egy keverőtálba tesszük a darált húst, a maradék kihűlt dinsztelt hagymát, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, az apróra vágott fél csomag petrezselyemzöldet. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, kevés majorannával, Vegeta fűszerkeverékkel.

Vizes kézzel mini gombócokat formázunk a masszából, majd a már majdnem kész levesben kifőzzük. Ha a húsgombócok feljöttek a leves tetejére, még további 2-3 percig főzzük, végül meghintjük a maradék fél csomó petrezselyemzölddel és már nem főzzük tovább.

 

Figyeljünk az időzítésre, a zöldségeket ne főzzük szét, gyorsan elkészíthető leves. Langyosan tálalva is finom könnyű, nyári leves. Aki akar, főzhet mellé külön valamilyen tésztabetétet is.

 

 Nyári zöldségleves húsgombóccal

 

Vissza

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2015.11.15. 21:43
erzsoka erdélyból
Nagyon finom ma elkészìtettem ezt is.
Idézet
2015.11.17. 06:51
Gyöngyi (a szerk.)

Erzsóka köszönöm a visszajelzésed!!!! Szép hetet kívánok: Gyöngyi 

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés