Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Csirkeszárnyleves

Csirkeszárnyleves

 

 


 

CSIRKESZÁRNYLEVES

 

Hozzávalók:

8 db csirkeszárny

1 közepes fej vöröshagyma

2 duci gerezd fokhagyma

8 szem egész fekete bors

3-4 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 fej karalábé (új)

Negyed fej zeller

2 db kelkáposztalevél (ha van)

Néhány karfiolrózsa (ha van)

Ételízesítő (1 marhahúsleves kocka), ha nem házi csirke, hanem csak valamilyen bolti..

Só.

 

Elkészítés:

A szárnyakat megmossuk, lepihézzük, a szárnycsücsköket, sarkantyúkat levágjuk, végül félbe vágjuk. A vöröshagymát nem tisztítjuk meg, csak a külső leveleitől és a gyökérrésztől, megmossuk. Egy teatojásba tesszük tisztított fokhagymagerezdeket és az egész borsot. A sárga és fehérrépákat megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A karalábét meghámozzuk, félbe, majd vastagabb szeletekre vágjuk. A kelkáposzta leveleket összegöngyöljük, cérnával átkötözzük.

Másfél liter hideg, enyhén sózott vízbe tesszük a szárnyakat, a vöröshagymát, a teatojásba zárt fűszereket és csendes lángon addig főzzük, míg hab képződik a tetején. Ezt leszedjük, és hozzáadjuk a zöldségeket.

Ha minden megfőtt, kiszedjük a vöröshagymát, a teatojást, a káposztalevelet és a zellert, már elvégezték a feladatukat.

 

Forrón, külön kevés levesben kifőzött tésztával (cérnametélt, vagy csigatészta) tálaljuk.

 

 

Tipp:

- Ha kelkáposzta, vagy káposzta főzeléket készítünk, tegyük a fagyasztóba is néhány levelet összegöngyölve, átkötözve (a torzsája is jó), levesekhez ízesítőként jó szolgálatot tesz majd később.)

- A vöröshagyma héja színezi a levest, ezért ne hámozzuk meg teljesen.

- Az apróbb fűszereket, ha teatojásban tesszük a leveshez, később nem kell egyenként kihorgászni őket.

  Csirkeszárnyleves

 

Vissza

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2015.03.25. 16:27
erzsoka erdelybol

Kedves Gyongyu!Jo kis vasarnapi ebed volt,koszonjuk.

Idézet
2015.04.03. 18:54
Gyöngyi

Kedves Erzsóka Erdélyből, köszönöm, hogy írtál! Örülök, hogy ízlett - nálam rendszeresen étlapon van:) Üdvözlettel: Gyöngyi (a szerk.)

 

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés