Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Csirkegulyás

Csirkegulyás


CSIRKEGULYÁS

 

 

Hozzávalók:

2 db nagyobb csirkecomb

4 db csirke szárny

2 evőkanál libazsír (vagy olaj)

1 nagyobb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika

1 teáskanál őrölt köménymag

Pici csípős Piros arany krém (paprikakrém, vagy egy kisebb chili)

1 db paradicsom (lehet fagyasztott is)

1 db tv paprika (Ajvár paprika krém is jó)

5 szem közepes burgonya

2 szál duci sárgarépa

1 szál fehérrépa.

 

A csipetkéhez:

1 db tojás, csipet só, liszt, amennyit felvesz.

 

 

Elkészítés:

A combokat a forgóknál félbe vágjuk, a szárnyak végeit levágjuk, szintén félbe vágjuk, pihétlenítjük és megmossuk őket.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a libazsíron (vagy olajon) megfuttatjuk, majd rádobjuk a húsokat. Fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, és fél pohár vízzel felöntjük. Ízesítjük sóval, reszelt friss fokhagymával, őrölt köménymaggal. A paradicsomot meghámozzuk, és a tv paprikával együtt kis kockákra vágva a csirkéhez adjuk. Lefedve, csendes lángon kb. 20 perc alatt félpuhára főzzük a húst.

A burgonyákat, zöldségeket megtisztítjuk, kockákra vágjuk és a húshoz adjuk. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, utána sózzuk, ízesítjük, ha kell, és tovább főzzük. Ha már majdnem kész, belefőzzük a csipetkét is.

 

Csipetke: 1 db tojásból, pici sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, csipetkét készítünk, és a forró levesben megfőzzük.

 

Tálaláskor kínáljunk hozzá kenyeret és valamilyen savanyúságot, pld. kovászos uborkát, vegyes csalamádét. A „gulyás” név ellenére nem túl nehéz, finom leves!

 

 Csirkegulyás készítése képekben

Csirkegulyás

 

Vissza

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2015.08.17. 09:54
erzsoka erdelybol

A tegnap ez volt a vasarnapi ebedunk,jo lett,koszi.

Idézet
2015.08.17. 13:10
Gyöngyi (a szerk.)

Erzsóka, örülök, hogy jó volt, köszönöm a visszajelzést! Üdv: Gyöngyi (a szerk.)


2015.08.17 09:54
erzsoka erdelybol

„ A tegnap ez volt a vasarnapi ebedunk,jo lett,koszi.

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés