Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Babgulyás

Babgulyás


BABGULYÁS

(10 személyre)

 

 

Hozzávalók:

50 dkg szárazbab

60 dkg marhalábszár

2 evőkanál sertészsír

2 nagy fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

1 db paradicsom

1 db tv paprika

2 szép duci szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

2-3 babérlevél

1 evőkanál őrölt pirospaprika

1 evőkanál paprikakrém (lehet csípős is)

Só, őrölt köménymag.

 

 

Elkészítés:

A babot előző este átválogatjuk, megmossuk, hidegvízbe áztatjuk.

Másnap feltesszük a babot főni az áztatólevével együtt. Sózzuk, babérlevelet adunk hozzá.

A húsból pörköltet készítünk: Megmossuk a húst, 2 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát szintén felkockázzuk, a zsíron megfonnyasszuk. Rádobjuk a húst, rákockázzuk a fokhagymát is, és erős tűzön kissé megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, ízesítjük őrölt köménymaggal, paprikakrémmel. Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, tv paprikát, és lefedve félpuhára pároljuk. Ha szükséges, időnként az elpárolgott levét vízzel pótoljuk.

Mikor félpuha a bab és a hús is, összeöntjük a kettőt. Beletesszük a karikákra vágott sárga-és fehérrépát, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi, és készre főzzük. A babérleveleket kihorgásszuk.

Levesbetétnek galuskát készítünk: Egy fazékban vizet forralunk. 2 db tojás, 1 dl víz, só, ételízesítő (Vegeta), liszt amennyit felvesz (kb. 25 dkg). Épp csak összekeverjük a tésztát, és máris lobogó, sós vízbe szaggatjuk. Ha a galuskák feljöttek a víz tetejére, már le is szűrhetjük.

 

Tálalásnál tejfölt, kenyeret kínálunk mellé. Nagyon kiadós, laktató leves – második fogásnak csak egy könnyű tésztát adjunk, pld. túrós csuszát, vagy túrós palacsintát.

 

Galuska helyett csipetkét is főzhetünk a levesbe. Készíthető kész vörösboros marhapörkölttel is (nekem most épp az volt lefagyasztva).

 

 Babgulyás készítése képekben.

 

 

Vissza

3 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.05.04. 15:19
babci

finom lehet

Idézet
2012.05.05. 14:02
Gyöngyi a szerk.

Igen, az, próbáld ki:)

Idézet
2012.05.16. 14:50
Fecó

A mi családunknál ez max. 2 személyre elegendő... :)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés