Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Tejfölös zöldbableves

Tejfölös zöldbableves


TEJFÖLÖS ZÖLDBABLEVES

 

Hozzávalók:

40 dkg friss zöldbab (ami sárga is lehet:), lehet fagyasztott is, vagy 30 dkg konzerv)

1-1 ágacska rozmaring, majoranna, borsikafű, bazsalikom

Só, Vegeta

1 közepes fej vöröshagyma

2-3 evőkanál olaj

1 fej vöröshagyma

2 duci gerezd fokhagyma

3 dkg liszt

1 teáskanál őrölt pirospaprika

1-2 evőkanál ecet, vagy 1 db citrom leve – ízlés szerint

1 csipet cukor

2-3 dl tejföl.

 

 

Elkészítés:

Megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk a zöldbabot, és 1,2 liter vízben elkezdjük főzni. A rozmaringot, majorannát, borsikafűt és a bazsalikomot cérnával összekötözzük, a babhoz adjuk. Ízesítjük sóval, Vegetával. (Ha van otthon csontlé, akkor a Vegeta és víz helyett azzal öntsük fel.)
Csendes lángon addig főzzük, míg a bab megpuhul. (Hamar kész van.)
Ha a bab majdnem puha, kidobjuk a fűszercsomagot.
Közben elkészítjük a rántást: Egy gyorsforralóban az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ráreszeljük a tisztított fokhagymát, meghintjük liszttel. Kissé megpirítjuk, elkeverjük a pirospaprikával, azonnal felöntjük kevés hideg vízzel, és a kész leveshez öntjük. Kevés ecettel, csipet cukorral utóízesítjük. (Ecet helyett egy citrom levét is használhatjuk.) Beforraljuk.

Végül belekeverjük a tejfölt úgy, hogy kevés forró levessel simára keverjük a tejfölt, így öntjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk.

 

Aki szereti, főzhet bele csipetkét is (1 db kisebb tojás, só, liszt, amennyit felvesz, ebből tésztát gyúrunk, és a kész levesbe csipkedjük. Ha a csipetke feljött a leves tetejére, kész is.) Hidegen is finom nyári leves.

 

Rántás helyett habarással is készíthetjük: Ekkor a vöröshagymát egészben a levesben főzzük meg, majd kidobjuk, a fokhagymát a levesbe reszeljük, a pirospaprikát is a levesbe hintjük. A levest megfőzzük, és a végén a lisztet a tejföllel keverjük el, felöntjük kevés forró levessel, elkeverjük, így öntjük vissza.

 

 Tejfölös zöldbableves készítése

Tejfölös zöldbableves - tálalva.


 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés