Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Zöldséges májgombócleves

Zöldséges májgombócleves


ZÖLDSÉGES MÁJGOMBÓCLEVES

 

Hozzávalók:

1 szép nagy szál sárgarépa

1 kisebb szál petrezselyemgyökér

1 db közepes méretű zsenge karalábé

15 dkg tisztított zsenge zöldborsó

1 evőkanál vaj

1 evőkanál olaj

1 púpozott evőkanál liszt

1 csomag petrezselyemzöld

1,5 liter hús alaplé (2 db marhahúsleves kockából is készíthető)

Só, egy csipet cukor.

 

Levesbetét:

Májgombóc (fagyasztott is lehet)

Rizstészta.

 

 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vaj és olaj keverékén megpirítjuk kissé a sárgarépa és petrezselyemgyökér kockákat. Hozzáadjuk a karalábé kockákat is, enyhén sózzuk. Meghintjük a liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a húslével. Belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöld felét és egy csipet cukrot. Ha félpuhák a zöldségek, hozzáadjuk a zöldborsót és a májgombócokat is. Kb. 8-10 perc alatt ezek is megfőnek, ekkor szórjuk rá a maradék petrezselyemzöldet. (ha a zöldborsó öregebb, számoljunk rá több időt – a májgombócnak csak 5-6 perc kell.)

A rizstésztát külön edényben, húslében főzzük ki.

 

 

Nagyon finom, igazi júniusi leves, amikor frissek, újak a zöldségek!

 

 

Májgombóc:

Hozzávalók:

1 kis doboz marha májkrém (62 gramm)

1 db egész tojás

2-3 evőkanál zsemlemorzsa (amennyit felvesz, ne legyen se túl lágy, se túl kemény)

Petrezselyemzöld, só, Vegeta fűszerkeverék, frissen őrölt bors.

(kb. 20 gombóc lesz belőle)

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük villával, kis gombócokat formázunk, és a forró levesben kifőzzük.

Fagyasztani is lehet, ekkor húslében főzzük meg a gombócokat (forrástól számítva 5-6 perc), kiszedve hagyjuk kihűlni. Tálcára téve fagyasszuk le. Ha már megfagyott, nylon zacskóba téve tárolhatjuk 5-6 hónapig. Felhasználáskor a forró levesbe dobjuk, átforraljuk pár perc alatt.

Aki akarja, májkrém helyett készítse 10 dkg friss májból, akkor azt késsel el kell kaparni, a többi azonos.

 

Zöldséges májgombóc leves

Zöldséges májgombóc leves


 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés