Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Csirkés Ciorba leves

Csirkés Ciorba leves


CSIRKÉS CIORBA LEVES (ejtsd: Csiorba)

 

 

Hozzávalók:

3-4 db csirke felsőcomb

2-3 szál sárgarépa

1 szál petrezselyem gyökér

3 maréknyi zöldborsó (lehet friss, fagyasztott, konzerv)

3 maréknyi zöld paszuly* (lehet friss, fagyasztott, konzerv)

1 közepes fej vöröshagyma

Só, Vegeta, szemes bors

1 evőkanál őrölt piros fűszerpaprika

2 evőkanál Lestyán (zöld fűszer, a romániai ételek fő fűszere)

2-3 evőkanál BORS fűszerkeverék** (Pontos elnevezése a keveréknek. Ezzel savanyítjuk a levesünket de, ha nem találunk, ne legyünk elkeseredve, s ne lapozzunk tovább ezen a recepten, ugyanis helyettesíthető ecettel, teaízesítővel (4-5 db) vagy citromlével.)

Pici olaj.

 

Elkészítés:

A húst átnézzük, átmossuk, majd hideg, enyhén sós vízben feltesszük főni.

Az első, habos vizet leöntjük róla, majd ismét átmossuk a húsunkat. A csontot eltávolíthatjuk, s egyforma kockákra vághatjuk a húst, ízlés kérdése. A zöldségeket tisztítás után kisebb kockákra vágunk.

Egy nagyobb fazékban olajon üvegesre pirítjuk a kockázott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, egy kávés kanál Lestyánt, kevés vizet adunk hozzá. A tűzre visszatéve hozzáadjuk a zöldségeket, pirítjuk pár percig. A húst is hozzáadjuk, azt is pirítjuk kissé, majd felöntjük vízzel, sózzuk. Ha már csendesen fő a levesünk, hozzáadhatjuk a zöldbabot és a borsót is. Ízesítsük a levesünket Vegetával, Lestyánnal.

Kb. 20-30 perc főzés után, mikor már puha a hús, savanyítsuk a levest (vagy a BORS fűszerkeverékkel, vagy ecettel, teaízesítővel, vagy citromlével). Hagyjuk még egyszer felforrni, majd a tűzről levéve szórjuk meg a tetejét Lestyánnal, és takarjuk le fedővel. Így az aromák jól átjárják a levest, s minden íz bent marad.

 

Tálaláskor tejfölt, ecetet, sót, erős paprikát és természetesen, friss kenyeret tegyünk az asztalra.

 

Ez egy tipikusan erdélyi étel, jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

 

A receptet, fotókat küldte: Marcosan-Molnár Mária, Canada, Winnipeg város

 

 

Csirkés Ciorba leves

 

 

 

Vissza

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.11.28. 10:59
csimbok ildikó

Ez az igazi változat, Csimbokildiamit keres az Erdélybe látogató...Ildikó 

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés