Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Jókai bableves

Jókai bableves


JÓKAI BABLEVES

 

 

Hozzávalók:

20 dkg szárazbab (friss bab esetén 30 dkg)

1 db füstölt csülök (40 dkg)

15 dkg sárgarépa

10 dkg fehérrépa

5 dkg zeller

4 dkg zsír, vagy olaj

2 evőkanál liszt

1 babérlevél

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál pirospaprika

2 pár Debreceni kolbász (parasztkolbász)

1,5 dl tejföl

Csipetke.

 

Elkészítés:

A babot átválogatjuk, megmossuk, és beáztatjuk egy éjszakára. (Friss bab esetén nem kell áztatni.) A csülköt másfél liter vízben puhára főzzük, majd lehűtjük, hűtőbe tesszük.

Másnap a csülök tetején képződött zsírt lekanalazzuk, és egy fazékba tesszük. Adunk még hozzá 1 evőkanál zsírt, ezen pirítjuk meg a kockákra vágott zöldségeket (fehérrépa, sárgarépa, zeller). Hozzáöntjük a babot az áztató lével együtt és a csülök főzőlevét is. Babérlevelet teszünk bele, és attól függően, milyen sós a főzőlé, sózzuk, és lassan puhára főzzük. Ha már majdnem puha a bab, a csülköt kicsontozzuk, kockára vágva a leveshez adjuk.

Közben a kolbászt, karikára vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk, félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben zsírral, finomra vágott vöröshagymával, reszelt fokhagymával és a pirospaprikával zsemleszínű rántást készítünk. Kevés levessel hőkiegyenlítést végzünk, majd berántjuk a levest és lassan készre forraljuk. Kevés ecettel ízesítjük. Végül csipetkét is főzhetünk bele.

 

A forró levest levesestálba merjük, belerakjuk a debreceni karikákat, a tetejére tejfölt locsolunk. Friss kenyeret is tálaljunk mellé. Nagyon kiadós, finom, laktató leves!

 

Ha kuktában főzzük, a főzési idő lényegesen lerövidül.

 

 

Vissza

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2011.08.25. 16:01
-----------

KedvesMónika!!

Te hol laksz??

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés