Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Húsgombócleves

Húsgombócleves


HÚSGOMBÓCLEVES

 

Hozzávalók:

2 szál nagyobb sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 db közepes karalábé

2 fej csiperke

1 evőkanál vaj

1 evőkanál olaj

Hús alaplé (vagy 2 db marhahúsleves-kocka)

Húsgombóc:

25 dkg sertéslapocka darálva

Fél fej vöröshagyma reszelve (vagy vöröshagymakrém)

1 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymakrém)

1 db tojás

1 db zsemle kockázva, vízben beáztatva, kinyomkodva

1 mokkáskanál őrölt pirospaprika

1 evőkanálnyi vágott petrezselyemzöld (lehet szárított vagy fagyasztott)

Só, frissen őrölt bors, Vegeta ételízesítő.

 

 

Elkészítés:

A sárgarépát, fehérrépát, gombát, karalábét kockákra vágjuk, az olaj és vaj keveréken kissé megdinszteljük. Felöntjük húslével. Míg csendesen fő, elkészítjük a gombócokat:

A darált húst a beáztatott és kinyomkodott zsemlével és a fűszerekkel összegyúrjuk, kisebb gombócokat formázunk. A forrásban lévő levesbe tesszük, mérsékeljük a lángot, és csendes forrással, fedő alatt kb. 30 perc alatt készre főzzük.

 

 

Ezt a levest inkább az őszi- téli időszakra ajánlom, a tavaszi, zsenge zöldségek túlságosan megpuhulnának ennyi főzési idő alatt. (ha tavasszal akarjuk elkészíteni, akkor a húslében kezdjük el a gombócok főzésével, és csak később adjuk hozzá a zöldségeket. A zsenge zöldségféléknek 10 perc főzés bőven elegendő.

Ha tésztát is főzünk bele, még laktatóbb lesz a leves.


Húsgombócleves készítése képekben.

 

 

Vissza

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.03.06. 16:31
Timi

Jól néz ki! :-)

 

Idézet
2012.03.06. 17:18
Gyöngyi

Timi készítsd el, érdemes:)

Idézet
2012.06.29. 00:47
Juli

Nagyon finom én már sokszor elkészítettem és

sok mindent még az oldalról 

 

Idézet
2012.06.30. 06:25
Gyöngyi (a szerk.)

Köszönöm, és örülök:) További jó sütést-főzést kívánok! Üdv: Gyöngyi

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés