Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Csontleves

Csontleves


CSONTLEVES

 

Hozzávalók:

1 kg marhacsont (Velős csont is legyen közte, ha szeretjük a velőt pirítóssal!)

3 szép szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 fej nagyobb karalábé

10 dkg zeller

2-3 db gomba

2-3 kelkáposztalevél összegöngyölve, cérnával átkötözve

1 nagy fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

10 szem egész feketebors

1 chili paprika (elhagyható, ha nem szeretjük az erőset)

1 mokkáskanál paradicsompüré

1 TV paprika (idényben)

1 csipet sáfrány (ha van)

1 csipet cukor

Só.

 

 

Elkészítés:

A csontokat megmossuk, leforrázzuk, majd 2 liter hideg vízbe feltesszük főni. Enyhén sózzuk, hozzáadjuk a megmosott vöröshagymát hámozatlanul. Teatojásba tesszük a szemes borsot, a fokhagymagerezdeket, így adjuk a leveshez. (Később nem kell majd horgászni). Csendes forrással kb. 1 órán át főzzük, fedő alatt, közben időnként lehabozzuk.

Hozzáadjuk a tisztított, hasábokra vágott zöldségeket, és továbbra is csendes forrással készre főzzük. Sóval utóízesítjük, és egy csipet cukrot is adjunk hozzá. A tálalásra szánt zöldségeket kiszedjük a fazékból, és egy kevés levesben melegen tartjuk. A többi zöldséget, ami már nem kell, kidobjuk. A levet hagyjuk kicsit pihenni, míg leülepszik, lezsírozzuk, és merőkanállal szedegetve átszűrjük egy levesestálba (nem öntjük!).

A levesbe szánt száraztésztát (gégetészta, cérnametélt, eperlevél) külön főzzük ki sós vízben.

 

Tálalásnál a velőt üssük ki a csontból, kis tálkába téve pirítós kenyérrel, sóval adjuk asztalra. Reszelt tormát is kínálhatunk mellé. A leszűrt leveshez adjuk a zöldségeket, a tésztát, és forrón adjuk asztalra.

 

Megjegyzés:

Ha nem elég szép a színe a levesnek, akkor 1 közepes sárgarépát reszeljünk le, pici olajon pirítsuk meg, adjuk a leveshez a leszűrés előtt.

Ha zavaros lenne a leves, akkor 1 db tojásfehérjét kevés vízzel keverjünk kissé habosra, öntsük a levesbe, és keverjük el. Ezután szűrjük át a levest. (óvatosan, kanalanként, nem locsolva!)  

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés