Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Kelkáposztakrémleves burgonyagombóccal

Kelkáposztakrémleves burgonyagombóccal


KELKÁPOSZTAKRÉMLEVES BURGONYAGOMBÓCCAL

 

Hozzávalók:

5 szelet bacon félbevágva

1 közepes fej vöröshagyma

2 db duci fokhagymagerezd

1 db közepes burgonya

Fél fej kelkáposzta, vagy egy kisebb egész fej

1 liter alaplé (marhahúsleves, vagy 2 db leveskockából készített húslé)

Só, őrölt pirospaprika, őrölt köménymag, frissen őrölt bors, szárított Majoranna, vagy friss Oregano

2-3 evőkanál étolaj.

 

Burgonyagombóc:

2 db közepes burgonya

1 db tojássárgája

Só, bors, Vegeta, petrezselyemzöld

Liszt, amennyit felvesz

1 evőkanál étolaj.

 

Elkészítés:

A gombóchoz a burgonyákat héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük. Ha langyosra hűlt, sózzuk, borsozzuk, Vegetázzuk, hozzákeverjük a tojássárgáját, és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy ne legyen se túl lágy, se túl kemény a tészta. Vizes vagy olajozott kézzel kis gombócokat formázunk, olajozott tányérra tesszük. Hagyjuk 15 percig pihenni.

 

A szalonna szeleteket sütőlapra téve, szép pirosra sütjük. A szalonna után visszamaradt zsírt egy fazékba öntjük, ha kevés lenne, adunk hozzá 2-3 evőkanálnyi étolajat. Ezen dinszteljük meg a felszeletelt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt. Meghintjük 1 teáskanál pirospaprikával, és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a nagyon vékonyra szeletelt burgonyát és a csíkokra vágott kelkáposztát. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, szárított Majorannával, és puhára főzzük. (Ha Majoranna helyett friss Oreganot használunk, akkor azt az utolsó 5 percben adjuk a leveshez.)

 

Míg fő a leves, a gombócokat forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ha feljöttek a víz tetejére, várunk még fél percet, leszűrjük őket, és a leveshez adjuk.

A levest botmixerrel (vagy turmixgépben) pürésítjük, utóízesítjük, ha szükséges.

 

 

Tálaláskor a tányér szélére ültetjük a baconchipseket.

 

 Kelkáposztakrémleves készítése képekben

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés