Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Korhelyleves

Korhelyleves


KORHELYLEVES

 

Hozzávalók:

80 dkg savanyú káposzta

10 dkg kolozsvári szalonna

2 db közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 pár Debreceni kolbász

10 dkg parasztkolbász

25 dkg nyers füstölt comb

1 evőkanál zsír

1,5 evőkanál liszt

Só, őrölt köménymag, őrölt pirospaprika.

Tálaláshoz tejföl.

 

Elkészítés:

A kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. Megdinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd a savanyú káposztát, és a kockára vágott füstölt húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. (Ha a káposzta túl savanyú lenne, öblítsük át, de nem szabad áztatni, ezzel a C vitamint mosnánk ki belőle. Párszor átvágjuk, hogy ne legyenek méteres szálak benne, könnyen fogyasztható legyen majd.)

Hozzáadjuk a Debreceni kolbászkákat, a karikára vágott parasztkolbászt. 10 percig főzzük, majd a Debreceni kolbászokat kivesszük, félretesszük. Ízesítsük őrölt köménymaggal, sóval (csak óvatosan, a füstölt húsok sósak). Főzzük puhára, de a káposzta azért maradjon picit roppanós.

Rántást készítünk a zsírból, lisztből, pirospaprikából, és berántjuk a levest. A Debreceni kolbászkákat karikára vágjuk, és visszatéve a levesbe jól kiforraljuk.

 

Minél többször melegítjük fel a levesünket, annál finomabb. Tálalásnál tejfölt, puha kenyeret kínáljunk mellé. Kiváló leves másnaposságra, gyomornyugtató, nem véletlenül készítik Újévkor.

 

A füstölt comb helyett használhatunk füstölt nyers csülköt is, de ekkor a csülköt praktikus előre félig megfőzni, hosszabb a puhulási ideje.

Van, aki vörösbort is önt a levesbe az utolsó 10 percben – biztos finom lehet úgy is!

 

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés