Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Vörösboros gulyásleves

Vörösboros gulyásleves


VÖRÖSBOROS GULYÁSLEVES

 

 

Hozzávalók:

1,20 kg marhalábszár

4 db közepes fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

3 evőkanál sertészsír

1 evőkanál őrölt pirospaprika

1 teáskanál őrölt kömény

2 db paradicsom

2 db tv paprika

2 dl száraz vörösbor (Kékfrankos)

2 szép szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 kis csomag zeller zöldje

60 dkg burgonya

Csontlé.

 

Elkészítés:

A marhalábszárat megtisztítjuk az inaktól, 2 x 2 cm-es kockára vágjuk, megmossuk. A finomra vágott vöröshagymát a zsíron aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, sózzuk, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve 2-3 percig pirítjuk. Rátesszük a darabolt paradicsomot, paprikát. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, a saját levében csaknem puhára pörköljük. Időnként megrázogatjuk, ha kevés lenne a leve, mindig kevés csontlével (vízzel) pótoljuk.

Közben a sárgarépát, fehér répát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, 2 x 2 cm-es kockákra daraboljuk. Ha már puhul a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, a csokorba kötött zeller zöldet, a burgonyát, és annyi csontlével (vízzel) engedjük fel, amennyi levest akarunk (2 l). Utóízesítjük sóval, köménnyel, és az egészet puhára főzzük. Az utolsó 10 percben hozzáöntjük a vörösbort, és készre főzzük.(Ha elhagyjuk a vörösbort, Magyaros gulyáslevest kapunk.) Az elkészítési idő nagyban függ a hús korától kb. 1,5-2 óra, míg a hús megpuhul.

 

 

Ebből az ételből nem lehet kis adagot főzni, akkor nem lenne elég ízletes.

Tálaláskor a zellerzöldet kidobjuk, forrón tálaljuk, és külön tálkán csípős cseresznyepaprikát kínálunk mellé. Van, aki csipetkét is főz bele, ám ettől olyan laktatóvá válik, hogy egytálétel számba megy. A gulyásleves nem tévesztendő össze a gulyással, ami zöldség nélkül, de kétszeres mennyiségű, hasábokra vágott burgonyával készül. 

 

 Vörösboros gulyásleves - kollázs


 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés