Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Szárazbableves debrecenivel

Szárazbableves debrecenivel


SZÁRAZBABLEVES DEBRECENIVEL

 

 

Hozzávalók:

25 dkg száraz tarkabab

1 db füstölthús ízesítésű kocka

1 db húsleves kocka

2-3 db babérlevél

4 db debreceni kolbász

15 cm parasztkolbász

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

2 evőkanál olaj

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál őrölt pirospaprika

1 evőkanál ecet

2 dl tejföl + a tálaláshoz

1 db tojás, liszt a csipetke tésztához.

 

A babot előző este megmosom, beáztatom. Másnap újra megmosom, a húsleves és füstölthús ízesítésű vízben elkezdem főzni. Hozzáadom a babérleveleket. Amikor a bab puhulni kezd, hozzáadom a kockázott sárgarépát, fehérrépát, a szeletelt parasztkolbászt és a debrecenit egyben. A debreceni kolbászt 10 perc után kiveszem a levesből. Ha megpuhult a bab, berántom a levest:

Az olajon megdinsztelem a kockázott vöröshagymát, reszelt fokhagymát. 1 evőkanál lisztet pirítok rajta, majd pirospaprikával meghintem, és felöntöm pár merőkanál levessel. Csomómentesre elkeverem, majd a levesbe visszaöntöm.  A tejfölt is simára keverem egy kis forró lével, hogy ne legyen csomós, a leveshez adva jól kiforralom. A debrecenit karikára vágom, és a forrásban lévő leveshez adom.

Csipetke tésztát készítek 1 tojásból, sóval, liszttel, és külön lábosban, a levesből mert lében főzöm ki. Így a csipetke másnapra nem "eszi" meg a levest, csak tálaláskor teszek a tányérba.

 

Tejföllel meglocsolva, friss kenyérrel tálalom.

Nagyon laktató leves, egy túrós csusza, vagy lángos stb. elég második fogásnak.

 

 

 

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés