[542-523] [522-503] [502-483] [482-463] [462-443] [442-423] [422-403] [402-383] [382-363] [362-343] [342-323] [322-303] [302-283] [282-263] [262-243] [242-223] [222-203] [202-183] [182-163] [162-143] [142-123] [122-103] [102-83] [82-63] [62-43] [42-23] [22-3] [2-1]
Kedves Laci, köszönöm szépen! Ölellek: Gyöngyi
|
Gyöngyike!
Igaz hogy már benne járunk az uj évben, de a jókívánságok sosoem jöhetnek későn, neked és családodnak boldog újévet jó egészséget kívánok, és hozzál még sok-sok új recepet
puszi Éva
Köszönöm Évike, én is sikeres, egészséges, boldog esztendőt kívánok!
Puszi: Gyöngyi
|
Kedves Gyöngyike!
Nagyon örülök, hogy ennyi finom recept között lehet válogatni.
Gratulálok! Jetasa
Kedves Jetasa! Mosolyt csaltál az arcomra, köszönöm:) Igyekszem, igyekszünk.. Remélem sok-sok finomságot találsz itt! Sok-sok finom falatot kívánok Neked, és kedves Családodnak! Üdvözelttel: Gyöngyi (a szerk.)
|
Szeretettel köszöntök Mindenkit!
Receptek között kutattam és a "véletlen" idehozott. Nagyon örülök, mert egy régen elfelejtett receptet is találtam. Édesanyám és Nagymamám gyerekkoromban készítették el amikor még nem volt szaloncukor vagy legalábbis nem ilyen finomak mint most. Suhajda a neve. Karácsonyra meglepem vele a Családomat akiket nagyon szeretek.
Nagyon boldog örömteli Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Jetasa
|
Kedves Gyöngyi!
Túrós süti receptet keresve bukkantam honlapodra.
A Bólyai túrós-t sütöttem meg! Köszönöm! Egyszerű, de nagyon fínom lett! Kicsit túl sütöttem, de ez nem a recept hibája. :)
Találtam még kenyér recepteket is, nagyon örülök ezeknek is!
Üdv: Edit
Kedves Edit, örülök, hogy ízlett:) További kellemes böngészést, és jó sütögetést kívánok: Gyöngyi
|
Gyöngyikém,hosszú,viszontagságos nyár után(közben?) benéztem hozzád, egy kis frissülésért.
Remélem,jól pihentél! Zs.
Örülök, hogy benéztél:) Igen, megvolt a pihenés is:) Várlak máskor is, szia: Gyöngyi
|
Bocsásson meg, most látom, hogy a receptek között Ön is pulykát említ, nyilván kényszerből, mert hol kapni ma már borjúbélszínt. A megjegyzésemet természetesen viccnek szántam.
Köszönöm az előző hozzászólást, tanulságos volt! Bélszínt a budapesti vásárcsarnokban lehet kapni időnként, vadászatot igényel, kétségtelen.. Üdvözelttel: Gyöngyi a szerk.
|
Tisztelt Asszonyom,
most találtam az oldalára, kitűnő és érdekfeszítő, a levesbetét töltelék máris megragadta a képzeletemet, elkészítem. Talán az ököruszályhoz illene a legjobban.
Egy másik verzió a cordon bleu eredetével kapcsolatban: ismertem szerint az ételt először 1935. június elsején készítette el az SS Normandie francia luxus-gőzhajó főszakácsa, abból az alkalomból, hogy a hajó elnyerte a kék szalagot, elsőként lépve át a 30 csomó/óra (mintegy 60 km/óra) átlagsebességet.. Ez volt az ünnepi vacsora főfogása. Ahogy Ön is pontosan megjegyzi: a sajttal és sonkával töltött, göngyölt, panírozott borjúbélszínről van szó. Aki viszont a sertéskarajból, pulykából készült szörnyűséges utánzatokat cordon bleu-nek nevezi, az egyéb szörnyűségre is képes. Sajnos az eredeti fűszerezéséről és különösen a panírozás fűszerezéséről nincs információm, pedig állítólag ezt követően minden New York-i érkezéskor szervírozták ezt a költeményt. A hajó 1942-ben a New York-i kikötőben süllyedt el, és állítólag a francia konyha iránt kevéssé fogékony, többnyire brit és amerikai utasok gúnyos pletykája volt, hogy a balesetet a főszakács idézte elő: a hajó szégyenében merült alá.
|
Drága Gyöngyikém, nézelődtem már egy kicsit itt a "háztájidban" , néhány ötletet gyűjtögetek az elkövetkezendő napok menüihez
Meg kicsit ismét újraélesztettem a G-portálomat (hehe úgy látszik ez évenként tavasszal rámjön), ha van kedved -és persze időd- nézz be, vannak új karaoke dalaim, meg a HUMOR sarok is bővült ezzel-azzal...stb...
Majd megyek a Fórumba is, csak jussak el odáig.
(Hű, mekkora "távolságok" vannak itt az interneten, mi??)
Puszillak és szeretettel gondolok rád:
Ági
www.alliteracio.gportal.hu
Benéztem:) Puszi: Gyöngyi
|
Köszönöm hogy megkönnyited számomra a mindennapokat a receptekkel!! A fözés egy kin mert sosem tudom mit fözzek és föleg hogyan, de igy sokkal könnyebb!
Köszönöm hogy ennyi idöt fektettél/fektetsz az oldalba, nagyszerü site!
Legyen szép napod!
Niki Phoenixböl
Kedves Niki, jó messziről keveredtél ide:) Örülök, hogy tetszik az oldal, igyekszem továbbra is! Jó sütést főzést kívánok, üdvözlettel: Gyöngyi
|
Köszönöm Laci, nagyon figyelmes vagy:)
|
Köszönöm szépen kedves Laci:) |
Drága "Lakoma" ! További sok sikert és még sok jó receptet kívánok az oldaladhoz! Boldog 4. szülinapot!
Babett
|
Kedves Gyöngyi!
Szeretnék itt is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánni Neked, és Kedves Családodnak is.
Üdvözlettel:
András
|
[542-523] [522-503] [502-483] [482-463] [462-443] [442-423] [422-403] [402-383] [382-363] [362-343] [342-323] [322-303] [302-283] [282-263] [262-243] [242-223] [222-203] [202-183] [182-163] [162-143] [142-123] [122-103] [102-83] [82-63] [62-43] [42-23] [22-3] [2-1]
|