[543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [143-124] [123-104] [103-84] [83-64] [63-44] [43-24] [23-4] [3-1]
Üdvözletem!
Örülök ,hogy csatlakozhatom ehhez az oldalhoz,Én már 30 éve főzők de még mindig van mit tanulnom.Pl:hétvégén olyan szíjasra sikeredett a piskótatekercsem,hogy immel-ámmal lett elfogyasztva,hogy hogyan sikerült ilyenre nem tudom,pedig ki sem nyitottam a sütőt a sütés alatt.Lehet ,hogy az volt a baj,hogy a tepsit megütögettem fakanálat mielőtt bedugtam a tűzhelybe(gázos van)?
Várom a véleményeket.Köszönöm.
Lau
Kedves Lau!
Szeretettel üdvözöllek kis csapatunkban, én is 30 éve főzöcskézek:)
A multkor láttam a TV paprikán egy cseh- vagy szlovák "mesterszakácsot", aki a következőkkel indította a piskótatekercs készítését: -
" A jó piskótatekercs nem repedt, nem szakadt, szépen tekerhető.."
Ezzel szemben egy olyan ronda piskótatekercset sütött, amely több helyen nagyon csúnyán megrepedt, nem bírta feltekerni, kifolyt a tölteléke mindenhol.. jujjj..
Kérdésedre: Az ütögetés biztosan nem tett jót a piskótádnak, a levegőt ütögetted ki belőle. Lehet, hogy vékony is lett - és talán kicsit túl is sütötted, ezekre a hibákra tudok gondolni.
Ha én sütök piskóta tekercset, a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire kiöntöm, nagyjából, óvatosan elsímítom, hogy egyforma magas legyen, de ne vékony! Sütés után, lekapcsolt, és nyitott sütőajtónál hagyom 5 percig pihenni, utána kiveszem, és még melegen egy nedves konyharuhárta borítom, lehúzom a sütőpapírt, és feltekerem. Így hagyom kihűlni. Így nem szakad, a formáját szépen meg fogja tartani, könyebb tölteni is. Nekem elektromos sütőm van, így gázsütő ügyben nem tudok segíteni - talán mások hozzá tudnak szólni, akiknek hasonló sütőjük van.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Egyébként nálam is előfordulnak néha malőrök, hiába a gyakorlat - de soha nem adom fel:) (A régi fórumban a Konyhai bakiknál, vagy a blogomban, szintén a konyhai bakiknál be is írtam őket:)
Sok sikert kívánok, és finom süteményeket! Üdv: Gyöngyi (a szerk.)
|
Üdvözlet !
Köszönöm a receptet, pont megtaláltam amit kerestem.
A tartalom viszonylag jó, de az oldal szerkezete elég gáz lenne még 10 évvel ezelőtt is.
Ezek a villogó csillogó xarok idegesítik az embert, frameket már 1000 éve nem használunk, design ? stb...
Szerintem keress egy tartalomkezelő rendszert, hipp-hopp telepítheted, és semmi perc alatt lesz egy profi oldalad.
pl: drupal.
Köszi:
L S.
Szia Sanyi! Köszi az építő kritikát, bizony, van mit és min javítani....
Szép estét, jó sütést - főzést kívánok! üdv: Gyöngyi |
Ilyen gyönyörű sütiket és tortákat még nem láttam!!
Köszönjük szépen a dícséretet:) Pedig egyikünk se cukrász, vagy szakács..
Szép napot kívánok: Gyöngyi |

Szia kedves drága Gyöngyi
Szeretettel köszöntelek téged és a családodat kívánok neked és a családodnak szeretettben boldogságban egészségben sikerekben szép estéket és napokat
Gyere nézd meg az új oldalamat az Édesanyákról szól az oldalam köszi
üdv Jutka |
Drága Gyöngyikém, elvittem a csodaszép banneredet és kitettem a bannereim közé!! //alliteracio.gportal.hu
És nem mellesleg receptet is kerestem, mert a hétvégi zebe-zaba mind elfogyott, és úgy örülök, mert találtam egy kis könnyűt, ezt a sajtos baconos virslit!! 
Puszillak, és sok szeretettel gondolok rád!
-Ági-

|
Kedves Gyöngyi!
Örülök hogy rátaláltam erre az oldalra,már nagyon sok mindent kipróbáltam.Abban kérem a segítségedet hogy a kápsztás vegyes salátát hogyan lehet eltenni télire is, mert ez nagyon nagyon bejött a családnak,de hát a hűtőben nincs annyi hely.
Köszönöm
Szia Norbedli!
Én nem szoktam tartósítani télire ezt a fajta salátát, hiszen káposzta, uborka télen is kapható. Javaslom, hogy a salátalevet forrald fel, hűtsd le (utóízesítsd, ha kell, az ecet veszíthet az erejéből.) A kihűtott levet öntsd a gyalult, besózott és kinyomkodott, üvegkebe töltött zöldségekre (káposzta, uborka, - hagyma, fokhagyma ízlés szerint), és minden üveg tetejére tegyél egy csipetnyi szalicilt. Így biztos el fog állni, de mindenképp hűvös helyre tedd - pince, kamra. Paradicsomot NE tegyél bele, mert az plötty lesz, csak frissen finom.
Kérlek, majd számolj be az eredményről!
Jó sütést, főzést, tartósítást:) Gyöngyi
|
Szia Gyöngyi!
Nagyon megtetszett az oldal ,ezért úgy döntöttem ,hogy regisztrálok .
Nagyon sok jó dolgot olvastam és több mindent kipróbáltam ,nagyon jók a recept leirások.Sokat főzök,sütök igyekszem aktiv tagja lenni az oldaladnak.
További sok sikert!
Üdvözlettel :Marcsi
Szia Marcsi, szeretettel üdvözöllek! Köszönöm a kedves sorokat, igyekszem, igyekszünk:)
Jó sütést - főzést kívánok, de azért a nyarat is használjuk ki! Üdv: Gyöngyi
|
Szia! A segítségedet kérném!Már kerestem,de nem találom!A Hóvirág sajtot Hogyan kell kirántani?Aki tud segítsen!Előre is köszönöm
Szia Tündi! Miután a Hóvirág sajt egy puha sajtféle, ezért én duplán paníroznám (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és mindenképp fagyasztóba tenném sütés előtt legalább 10 percre.Ha nem gond, kérlek írd majd meg a tapasztalataidat! Kellemes hetet kívánok: Gyöngyi (a szerk.)
|
szia! helyesirasi hibakert elnezesed kerem de kicsit siettem! orulok ha nem sertodtel meg! nem rosszindulatbol itram csak tudod kezdo haziasszonykent neha osszetevesztem a szezont a fazonnal! valahogy nekem nem ugy nez ki semmi mint amilyen a kepen talalhato! nagyon jo az oldal orulok h ratalaltam. Csak igy tovabb! remek munkat vegzel!!!! |
szia! nagyon jo az oldalad! gratulalok hozza! nem akarok bunkonak tunni vagy ilyesmi cs a gyengebek kedveert mint en is azoknal a sutemenyeknel amelyekken a kepen tobb talalhato oda lehetne iri h melyk melyk v amelyiknek nincs receptje azert az elnevezeset mert pl talaltam olyat h egy kepen volt 5 suti de csak 3 recept! remelem nem veszed seresnek! nagyon szepen osszehoztad az oldalt
Kedves Csicsi! Köszi a dícséretet, bezsebeltem:)
A több sütemény egy képen - észrevételedre: Vannak olyan karácsonykor készült sütis tálak, amelyeken több sütemény is szerepel, pld. Szabó Mónika receptjeinél. Konkrétan melyik sütireceptet hiányolod? Biztos megvan valahol, segítek, ha megírod!
Ui. Én csak örülök a kritikának, észrevételeknek, tudod, én is emberből vagyok, és előfordul, hogy tévedek...
Kellemes hetet kívánok: Gyöngyi (szerk.)
|

Szia kedves Gyöngyi
Szeretettel köszöntelek kívánok neked és a szereteidnek
szeretettben boldogságban egészségben sikerekben
lelkiekben szép délutánt
Légy szíves hozd el a dijakat amit adtam neked a jobarátok oldalamról //juditka50.gportal.hu/
Baráti üdv Jutka
Megtörtént, íme:

Kedves Jutka, nagyon köszönöm a Barátság díjat, megtiszelsz vele! Kivételesen most nem továbbítom, illetve mégis: Minden Kedves Barátomnak adományozom:) Szép hetet, vidám nyarat kívánok: Gyöngyi
|
Drága Gyöngyikém, ezer éve nem jártam feléd (mea culpa), de most alaposan körülnézelődtem, hejj, csak úgy csurog a nyálam, node válogattam is pár hamikát ám!!! Sok szeretettel gondolok rád, és:

http://alliteracio.gprtal.hu
* |
örülök,hogy rátaláltam az oldaladra.nagyon jók a receptek.
Eva 77 köszönjük:) Gyöngyi |

Szia!
Kellemes hosszú hétvégét kívánok.
Puszi Fanta
|
Kedves Móni köszönöm a tanácsot,örülök a segítségednek szép napo kívánok. |
Kedves reni!
Sajnálom, hogy összeesett a piskóta, pedig a recept tuti, mert én kétszer készítettem el egymás után. Először nekünk, meg két napra rá az egyik rokonunknak is az ő sütőjében. De egyikünké sem gáz sütő. De jól írta Gyöngyi nem szabad a sütőt nyitogatni egy piskótánál sem legalább 20 percig. Én már egyáltalán nem szoktam nézegetni, de azért amit ritkán csinálok azt én is megnézem, de azt is már csak a vége felé a sütésnek. Az én piskótám megpuhult szépen a krémtől. De ha neked nem puhult meg akkor legközelebb esetleg locsold meg cukros tejjel a piskótákat. A tejben felkell forralni a cukrot, hogy szépen elolvadjon, majd amikor langyos megkell locsolni a piskótát. Ez nincs a receptben, de nem fogja elrontani.
Üdvözlet, Móni |
GYögyi nagyon szépen köszönöm a tanácsot,igen nyitogattam a sütőt.Nekem villanyos sütőm van,és csak felülröl süt,így is kell bele a víz? Neked is szép estét renáta
Válasz:
Reni, minden sütő más és más, Neked kell kitapasztalnod milyen. Az enyém pld. jobb oldalon hátul jobban pirít, ezért ha húst, tésztát sütök, meg kell fordítanom a tepsimet, hogy egységes színt kapjon az étel. Nálam a 200 C fok az ideális, lehet, hogy másoknál a 180 C fok, villanysütőnél.
Elsőként ne nyitogasd az ajtót semmi szín alatt. Ha így is gond lesz, akkor próbálkozz a vizes megoldással. (1 dl víz elég egy kis láboskába). Írd fel Magadnak, melyik hőfoknál milyen eredményt értél el, és néhány sütés után biztos kiismeritek egymást:)
A lényeg, hogy soha ne add fel! Jó próbálkozást, biztos meglesz az eredménye!
Szia: Gyöngyi
|
[543-524] [523-504] [503-484] [483-464] [463-444] [443-424] [423-404] [403-384] [383-364] [363-344] [343-324] [323-304] [303-284] [283-264] [263-244] [243-224] [223-204] [203-184] [183-164] [163-144] [143-124] [123-104] [103-84] [83-64] [63-44] [43-24] [23-4] [3-1]
|