Zellersaláta
ZELLERSALÁTA
Hozzávalók:
1 db közepes fej zeller
3-4 szem kisebb burgonya
2 db közepes lilahagyma
1 csomó piros retek
2 db alma
4 dl tejföl
1 kis tubus majonéz (Univer)
1 db kisebb citrom leve
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál mustár
Őrölt bors, só.
Elkészítés:
A zellert, burgonyát hámozás után vékonyka hasábokra vágjuk. Külön-külön nagyon kevés forró, sós vízben megfőzzük. Fontos, hogy roppanósak maradjanak. A zeller kb. 2 perc, a burgonya kb. 8 perc. Ha kész, azonnal hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük.
A hagymát félbe vágva vékony szelekre vágjuk, tálkába téve lesózzuk. A retekkel ugyanezt csináljuk. Míg állnak a sóban, elkészítjük a tartármártást: Tejföl, majonéz, citromlé, mustár, cukor, bors.
Az almákat falatnyi kockákra vágjuk, belekeverjük a mártásba. A burgonyát, zellert is hozzáadjuk. Végül a sózott lilahagymát és retket kinyomkodjuk, és a salátához adjuk.
A mennyiségek irányadóak, lehet többet, kevesebbet is használni az alapanyagokból. Ha diétásan akarjuk, készíthetjük tejföl helyett joghurttal is. Használhatunk fehér retket is – ízlés dolga. Nagyon fontos, hogy a zöldségeket ne főzzük szét – maradjanak roppanósak.
|
Gyöngyikém, ez nagyon jól néz ki! Ki fogom próbálni