Hevesi krémes
HEVESI KRÉMES
Hozzávalók:
Tészta:
7 db tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
13 evőkanál víz.
Krém:
7 db tojás fehérje
8 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl víz.
Tetejére:
5 dl tejszín
Dekorcukor, reszelt csokoládé a díszítéshez
Elkészítés:
A hozzávalókból összekeverjük a tésztát, és 180 C-on megsütjük.
A krémhez keményre verjük a tojások fehérjét, félretesszük. Megfőzzük a vaníliás pudingot a vízzel és cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot. Ha egyenletes lett a krém, rákenjük a kihűlt tésztára.
Ha a krém is teljesen kihűlt, felverjük a tejszínt, és a tetejére kenjük, végül díszítjük.
A receptet, fotókat küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
|