Minestrone leves
MINESTRONE LEVES
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db közepes paradicsom
1 dl paradicsomlé, vagy sűrített paradicsom is lehet
1 db kisebb zellergumó – vagy zellerszár
1 db krumpli
1 szál nagyobb sárgarépa
1 szál fehérrépa
Fél fej karalábé
1 db tv paprika
1 kisebb fej kelkáposzta
Karfiol
Zöldorsó
Olaj.
Fűszerek: őrölt pirospaprika, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, só, bors, ételízesítő, petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A zöldségeket apróra vágjuk, a hagymát az olajon kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a zellerszárat, és a reszelt fokhagymát. Fedő alatt kissé megpároljuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ezután egy fakanálnyi pirospaprikát szórunk rá, majd felöntjük vízzel és hozzáadjuk a többi feldarabolt zöldségeket is.
Ízlés szerint bármilyen idényzöldség kerülhet bele: zöldbab, cukkini, fehérbab..
Miután belekerültek a zöldségek ráöntünk kb. 1dl paradicsomlevet, vagy egy kis konzerv sűrített paradicsomot.
Fűszerezzük: 2-2 kávéskanál rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, egy pár szem egész bors, só, ételízesítő ízlés szerint, valamint végül aprított petrezselyemzölddel.
Lassú tűzön megfőzzük a zöldségeket, tésztával kínáljuk.
A receptet, fotót küldte: Kerekes András, Nagykőrös.
|
Ez a leves nagyon finom már én is készítettem.Kapható a nagyobb bevásárló
kozpontokban lefagyasztva zacskóban minden hozzávaló csak egy kicsit után
kell ízesíteni és tíz perc alatt kész is van.
Sziasztok:László