Baconos csirkemell őzgerinc formában sütve
BACONOS CSIRKEMELL ŐZGERINC FORMÁBAN SÜTVE
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
20 dkg bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt
Só, bors, petrezselyemzöld, ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 db tojás.
Elkészítés:
4 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst felkockázzuk, és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát öntsük a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Ha kész, fordítsuk ki a formából egy tepsire, és addig pirítsuk, míg szép színt kap a szalonna. Hagyjuk pihenni, majd tegyük hűtőszekrénybe. Ha már kellően hideg, akkor lehet szépen szeletelni!
A receptet, fotókat küldte: Szabó Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
|