Tejfölös paprikás csirke
TEJFÖLÖS PAPRIKÁS CSIRKE
Hozzávalók:
1 db egész bontott csirke
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál fűszerpaprika
1 kiskanál só
1 kiskanál fűszer só
2 db tv paprika
2 db paradicsom
2 gerezd foghagyma
3 dl tejföl
1 dl tejszín
4 dkg liszt
1 dl olaj.
Elkészítés:
A megtisztított, kockázott hagymát a fele olajon megdinszteljük. A tisztított, bontott csirkét darabokra vágjuk és a dinsztelt hagymára tesszük, felöntjük kevés vízzel. Ízesítjük sóval, fűszer sóval és áttört foghagymával. Fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön puhára pároljuk. Mikor megpuhult a hús, kiszedjük, a levét turmixoljuk.
Piros rántást készítünk, a szafthoz adjuk, valamint a főzőtejszínt is hozzáöntjük. Visszarakjuk a húst a szaftba, rottyan egyet, és utána tesszük bele a tejfölt. Tálaláskor is kínáljunk tejfölt.
Galuskával körítjük, uborka saláta illik hozzá.
A receptet, fotókat küldte: Barna Krisztina, Óbecse, Vajdaság.
|
Én a tejfölös csirkét másképp csinálom.
8 db csirkecombot megmosok, lecsöpögtetem szűrön, majd
delikáttal bedörzsölöm tepsibe rakom egymás mellé, leöntöm tejföllel és amikor félig kész akkor sajtot reszelek a tetejére és pirosra sütöm.
Jó étvágyat! Jeny
Kedves Jeny! Köszönöm a receptet, hasonlót én is szoktam készíteni, NAGYON FINOM: Tejfölös, sajtos sült csirke. Üdvözlettel: Gyöngyi (a szerk.)