Sertéscsülök vegyes körettel
SERTÉSCSÜLÖK VEGYES KÖRTETTEL
Hozzávalók:
2 db közepes sertéscsülök
Fűszerek: só, bors, majoranna.
A köretnek: krumpli, sárgarépa, zöldség, hagyma, paprika, paradicsom.
Elkészítés:
A sertéscsülköket sós vízben, kuktában puhára főzzük, majd kihűlés után a csontokat eltávolítjuk belőlük.
Egy nagyobb tepsit kiolajozunk, majd a csülköket belehelyezzük, bevagdossuk és fűszerezzük sóval, borssal, és majorannával.
A köretnek való zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, majd a csülkök mellé helyezzük, sózzuk, borsozzuk. Alufóliával lefedve, 180 fokos sütőbe téve, 15-20 percet pároljuk majd, 10 percet fólia nélkül pirítjuk.
A receptet, fotót küldte: Kerekes András, Nagykőrös.
|