Meggyes kocka
MEGGYES KOCKA
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
Fél csomag sütőpor.
Krém:
10 dkg cukor
20 dkg meggybefőtt
2 csomag vaníliás pudingpor.
Szóráshoz:
Porcukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kakaós piskótát sütünk. Mikor kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez 4,5 dl vízben 10 dkg cukorral felfőzünk 20 dkg meggybefőttet, a levével együtt (7dl-es befőttnek felel meg). 2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízben és hozzáöntjük a meggyhez. Kissé megfőzzük, és még a meleg krémet ráöntjük a kettévágott kihűlt piskótára. Rátesszük a másik tésztalapot, és a tetejét porcukorral meghintjük
A receptet, fotókat küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
|
Nagyon finom könnyű süti, és egyszerű az elkészítése.Köszi a receptet
puszi Éva