Horgász torta
HORGÁSZ TORTA
Hozzávalók:
Tészta:
28 db tojásfehérje
28 evőkanál cukor
8 evőkanál kakaópor
20 evőkanál liszt
2 csomag sütőpor.
Krém:
28 db tojássárgája
50 dkg kalácsba való margarin
25 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
4 evőkanál kakaópor
25 dkg főzőcsokoládé
2 dl tej.
Díszítés:
50 dkg tejszínhabpor, gumicukor (giliszta kinézettel), 25 dkg roller, étkezési kalácsfesték, fogvájó, fondan, kavics cukor.
Elkészítés:
Tészta: Egy tészta laphoz felverünk habnak 7 tojásfehérjét. Lassan hozzákeverünk 7 evőkanál cukrot, míg a cukor el nem olvad. Hozzákeverünk 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaóport és fél zacskó sütőport. Kikent, és liszttel megszórt tepsiben megsütjük (200 fokon kb. 10-15 perc). Még három ilyen tészta lapot sütünk.
Krém: Egy lábasba öntünk 2 dl tejet és forrni hagyjuk. A cukrot és a tojássárgájákat kikeverjük, hozzákeverjük a kakaóport és az étkezési keményítőt is. Jól elkeverjük, nehogy csomós maradjon. Hozzáöntjük a tejhez és főzzük a krémet kb. 15 percig, míg be nem sűrűsödik. Mikor a krém kicsit besűrűsödött beleolvasztjuk a főzőcsokoládét. Ha a krém besűrűsödött, kihűtjük, végül kikeverjük a margarinnal.
Összeállítás: A tészta lapokat megkenjük a krémmel, majd díszítjük színezett tejszínporból készített habbal, és a többi kellékkel.
A halfarok és a horgász fondan masszából készült.
A krémet lehet gőz felett is főzni, csak akkor nem kell bele tej.
A tortát a férjem 30. Szülinapjára készítettem.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.



|