Sütemények : Csokoládés brownies fehér csokoládé darabkákkal |
Csokoládés brownies fehér csokoládé darabkákkal
CSOKOLÁDÉS BROWNIES FEHÉR CSOKOLÁDÉ DARABKÁKKAL
Hozzávalók
18 dkg vaj
25 dkg keserű csokoládé
4 db tojás
35 dkg barnacukor
1/4 kávéskanál só
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg finomliszt
25 dkg fehér csokoládé
Sütőpapír.
Elkészítés
23x32cm-es magasfalú tepsit teljesen kibélelünk sütőpapírral, úgy, hogy a széleit is be tudjuk fedni.
Forró vízfürdőben felolvasztjuk a keserű csokoládét és a vajat, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A kézi robotgép legmagasabb fokán a tojások sárgáját és a cukrot habosra mixeljük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládés vajat és a sót.
Kimérjük a lisztet, s belekeverjük a nagyobb darabokra vágott fehér csokoládét.
Összekeverjük a száraz és a nedves alapanyagokat, majd a kemény habbá vert tojások fehérjét. A tésztát a formába öntjük és előmelegített sütőben 25-30 percig 180 C fokon megsütjük.
Ha megsült, kb. 30 percig hagyjuk még hűlni a tepsiben, majd a süteményt tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszaborítjuk a tepsi hátuljára. Máris szeletelhetjük.
A receptet, fotót küldte: Barics Rita, Nána, Szlovákia.
|