Frankfurti leves
FRANKFURTI LEVES
Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta
3-4 szem burgonya
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
Só, bors, őrölt pirospaprika, majoranna, őrölt kömény
Virsli, vagy kolbász, de inkább virsli
3-4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl.
Elkészítés:
A kelkáposztát csíkokra, a sárgarépát karikákra vágjuk, a krumplit kis kockákra, a hagymát szintén. A zöldségeket a hagyma kivételével forró vízben odatesszük főni, fűszerezzük sóval, majorannával, őrölt borssal és őrölt köménymaggal.
Míg a leves fő, az olajon megpirítjuk a karikákra vágott virslit, majd az virslit kiszedjük, félre tesszük.
A visszamaradt olajon a vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a lepréselt fokhagymát, rátesszük a lisztet és világosra pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, elkeverjük, és rögtön felengedjük egy pohár hideg vízzel. Ebbe a felengedett rántásba keverjük a tejfölt és a levesbe öntjük. Forralunk rajta egyet, végül hozzáadjuk az előzőleg megpirított virsli karikákat.
Laktató, gazdag, finom leves!
A receptet, fotót küldte: Babette, Edelény.
|
Nagyon tetszik ez a recept, asszem szólok anyunak hogy valamikor csináljon ilyen finom levest :)
Szép napot kívánok!
Üdvözlettel András