Levesek : Tejszínes cukkinikrémleves |
Tejszínes cukkinikrémleves
TEJSZINES CUKKINIKRÉMLEVES
Hozzávalók:
70 dkg cukkini
1 szál kisebb póréhagyma
8 dl húsleves
1 dl tejszín
1 db tojássárgája
Olaj
Só, frissen őrölt bors, tárkony, kapor, petrezselyemzöld
Citromlé.
Elkészítés:
A cukkinit kis kockákra vágjuk. Harmadát félretesszük. Kevés olajon megpároljuk a felszeletelt póréhagymát, majd rátesszük a cukkini kétharmad részét, megsózzuk, és a saját levében 5 percig pároljuk.
Felöntjük a húslevessel, és puhára főzzük. Bot mixerrel pépesítjük. Beletesszük a maradék cukkini kockákat is, és még 5-6 percig főzzük.
Félrehúzzuk a tűzről. Egy dl tejszínt elkeverünk egy tojássárgájával, tárkonnyal, kaporral, petrezselyemzölddel és a levesbe öntjük. Ízlés szerint utána sózzuk, borsozzuk. Végül egy pár csepp citromlével állítjuk be a végleges ízét.
Hidegen, melegen is egyaránt finom.
A receptet, fotót küldte: Gonda Jánosné (Gondaanyu), Érsekhalma.
|