Szalonnás csirkemáj
SZALONNÁS CSIRKE MÁJ
Hozzávalók:
50 dkg csirke máj
25 dkg házi szalonna
2 evőkanál mustár
1 kiskanál majoranna
1 kiskanál oregano
1 evőkanál olaj
Az üvegtál kikenéséhez kevés olaj
Néhány szál fogvájó.
Elkészítés:
A csirkemájakat megmossuk. A szalonnát szép hosszú szeletekre vágjuk. Az a legjobb, ha van szép széles szalonnánk. De nem baj, ha keskeny is. Nekem is keskeny van itthon.
A mustárt, egy kanál olajat, a majorannát és az oreganot összekeverjük. Ezzel kenjük meg a szalonna szeleteket. A májat nem kell sózni, mert jó ízt kap a szalonnától. Meg nem is szabad, mert megkeményedne. A szalonna szeletekre helyezzük a májakat. Fölcsavarjuk roládnak. Megtűzdeljük fogvájóval és kiolajozott tűzálló tálba helyezzük. De csak épp kicsit kenjük ki a tálat, mert a szalonna süléskor még ereszt zsírt, szaftot. 200 C fokon megsütjük szép pirosra.
Krumplipürével tálaljuk.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
|