Párolt csirkecomb görög salátával, tört burgonyával
PÁROLT CSIRKECOMB GÖRÖG SALÁTÁVAL, TÖRT BURGONYÁVAL
Párolt csirkecomb Hozzávalók: 4 db alsócomb 1 fej vöröshagyma 4 cikk fokhagyma Olaj Grillcsirke fűszerkeverék 1 evőkanál liszt 1,5-2 dl húsleves.
Elkészítés: A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róluk a vizet, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket. A combokat a tepsibe helyezzük, és jól megkenjük az olajjal. A tepsibe még öntünk egy kevés vizet, majd alufóliával letakarjuk. Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett pára/gőz maradjon a fólia alatt, és jól puhítsa meg a combokat. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Alsó –felső sütés, kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük, és kb. 10 percig hagyjuk, hogy jól piruljanak meg a combok. Lehetőleg fordítsuk át mindkét oldalára. Miután kivesszük a combokat, a zsiradékot egy serpenyőbe öntjük, és 1 evőkanál lisztet megpirítunk benne. Felöntjük 2 dl húslevessel, vagy vízzel, és egy igen finom mártás lesz belőle.
Görög Saláta Hozzávalók: 8 db koktélparadicsom 1 db kígyó uborka 1 fej lilahagyma 150 g Feta sajt. Egy tálba tesszük a felaprított összevalókat, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.
Öntet: 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, vagy étolaj, 1 teáskanál citromlé, 1 púpozott teáskanál oregano. A citromlevet, olíva olajat, vagy étolajat, morzsolt oreganot összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.
Tört burgonya Tetszőleges mennyiségű burgonyát megpucoljuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. A főzőlé felét leöntjük, majd margarinnal, tejföllel, sóval, borssal, és egy csipet szerecsendióval ízesítjük.
A receptet, fotót küldte: Kerekes András, Nagykőrös.
|